pageviews

donderdag 28 juni 2018

Donderdag 28-06-2018 Prachtige Zeildag op het IJselmeer.

Vanmorgen wilden we eerst maar weer aan het werk gaan, want er zijn nog altijd een aantal dingen die nog onderhanden genomen moeten worden.
Maar we bedenken ons vanwege het mooie weer en de wind die mooi egaal op 15-18 knopen staat op de meter, en dus halen we de huik eraf, halen het anker op en zeilen weg van onze ligplaats van afgelopen nacht en dat was voor anker tussen Workum en Hindeloopen.
We varen eerst richting overkant, maar dat schiet niet echt op en dus gaan we halve wind varen richting Breezanddijk en dat gaat als een speer, we lopen bij 15 knopen wind 7,4 over de grond en op ons log iets minder 7,1 nou dat zit hem in het calibreren zullen we maar denken.
Om 11:00 gingen we anker op en om 12:00 zijn we al bij Breezanddijk en gaan daar vlakbij de dijk door de wind en zeilen ook weer halve wind terug naar Workum en om 14:00 uur liggen we weer achter de spijker op nagenoeg dezelfde plek alleen is de wind gekrompen en staat er een behoorlijke deining hier op de ankerplaats, en we moeten maar afwachten of het anker niet gaat krabben.
Aan het eind van de middag ruimt de wind weer naar het noord oosten en verdwijnt ook langzamerhand de vervelende deining.

   Vanavond weer een mooie zonsondergang.

   Ons uitzicht naar Hindeloopen
Na gegeten te hebben om een uur of zeven zitten we nog tot 22:00 uur in de kuip, maar het begint nu de zon onder de kim verdwijnt weer een stuk frisser te worden, en dus gaan we maar weer binnen zitten te lezen. 
Aafke heeft haar boek vanavond uit, en zal aan een nieuwe moeten beginnen, ik heb een engelstalig boek gekregen van Gerrit van zeiljacht RAN en dat gaat over Pete Goss die meedoet met de solo transatlantische race rond de wereld.
Wat we morgen gaan doen weten we nog niet, maar het weer werkt in ieder geval goed mee dit komende weekend.

    Er voer op dit moment net een zeiljacht voor de zon langs, maar is niet te zien op de foto.



1 opmerking:

  1. Hallo Aafke en Piet, we wensen je nog een mooie tweede helft van de zomer op het water! Het is lang geleden dat ik hier keek, hoewel je blog zo leuk is om te lezen. Altijd gunstige wind! Christine en Michael

    BeantwoordenVerwijderen