pageviews

zaterdag 30 juni 2018

30-06-2018 Zaterdag Boodschappen en Inportrace Volvooceanrace Scheveningen.

Om een uur of 10:00 ga ik onze fietsen uit de voorhut halen en optuigen voor een ritje door Workum.
Kwart over tien fietsen we eerst naar de Action, en daarna kijken we even bij de rommelmarkt  waar we toch nog weer enkele dingen tegenkomen voor aan boord.
Dat dwingt ons om eerst maar weer even de spullen naar de boot te brengen, en zo gaat Aafke dat even doen, ik ga even op zoek naar een watersportzaak die aan het einde van het dorp moet zitten maar kan hem niet meer terugvinden waarschijnlijk opgedoekt, want het was wel een flinke grote winkel zoals ik mij herrinner.
Bij de Aldi tref ik Aafke dan weer, en gaan we daar de meeste boodschappen doen, daarna gaar Aafke nog even naar de Poeisz en naar Frits en Wieke om de kranten op te halen.
Ik ga nu snel naar de boot want het is nu 4 minuten voor halftwee en de Inportrace van de Volvooceanrace gaat starten om 13:30.
Ik tref het niet, want als ik bijna bij de boot ben, gaat de brug omhoog en pas na tien minuten gaat ie weer dicht en dus mis ik de start van de race.
Het is 13:50 en dus 20 minuten later wanneer ik de race ga volgen op de Ipad, maar van de 6 legs die er gevaren gaan worden zijn we al bezig met leg 2.
Gelukkig ligt mijn favoriet de Brunel van Bouwe Bekking op de eerste plaats met op 180 m erachter Dongfeng de winnaar van de VORace met op een bootlengte daar weer achter Akzo Nobel.
Als deze stand zo blijft dan gaat Brunel de derde plaats winnen in de Inportraces en dat is natuurlijk erg mooi voor dit zeer goed zeilende team.
Ondertussen is ook Aafke weer terug, en gaan we een bakje doen en een broodje eten, om daarna de fietsen weer in de voorste hut te brengen en daarna gaan we onderweg naar onze ankerplaats want de wind is erg gunstig en komt nu uit het Oosten dus liggen we daar mooi in de luwte van de wal.
We moteren er naartoe, en onderweg merk ik gelijk dat het nu een stuk beter vaart op de motor dan gisteren en heeft het dus toch aan de uitlijning gelegen dat we z.n.d wat vreemde ratelende geluiden hoorden.
Als we bij de ankerplaats komen, liggen er nu ook andere boten die ondekt hebben dat je hier prima ligt met deze wind.
We gaan lekker zitten lezen in de kranten, en na een poosje in de zon te hebben gezeten, krijg ik toch trek in een blonde rakker, en Aafke wil graag een groot glas appelsap.
Ook doe ik daarna nog een poging om de grote stootwil te plakken met een nieuw soort lijm voor zacht pvc het zal mij benieuwen of het nu eindelijk eens gaat lukken, want ik heb ondertussen al ...tig keren één en ander geprobeert zonder resultaat.
Na het eten, dat weer voortreffelijk door mijn vrouw is bereid, ga ik maar even lezen in mijn nieuwe boek van Hylke Speerstra, en ik lees twee verhalen voor in het fries, want Aafke heeft daar moeite mee en zo kan ze toch meegenieten van de humoristische schrijfwijze van deze friese schrijver.
Het is alweer snel tegen tienen, en dus tijd voor nog een bakje troost, en dan ga ik even werken aan mijn blog.

   Weer een mooie zonsondergang vanavond.

    Onze buurman op de ankerplaats, eigenlijk ligt hij op ons plekje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten