pageviews

zondag 1 juli 2018

Zondag 01-07-2018 Weer even richting Workum.

Vanmorgen toen we wakker werden, was het ankeralarm al een poosje bezig, en als ik kijk naar onze positie dan zie ik dat we toch een eindje zijn verplaatst ondanks dat we hier erg beschut liggen.
De wind is echter behoorlijk toegenomen en komt nu ook uit het zuidoosten, en dat zorgt ook voor meer deining.
We gaan eerst maar even bezig om ons op te frissen, en dan lekker ontbijten met ons tweeen ondanks dat we nu wel wat op en neer en heen en weer gaan.
Omdat het zo nu en dan meer dan 25 knopen waait gaan we ankerop en ons doel is weer Workum en om twaalf uur liggen we weer op ons oude plekje naast de sluis mooi met de kop in de wind.
Eerst gaan we nog even naar de Aldi want daar zag ik gisteren een campinglamp die beter licht geeft op de ankerplaats dan ons vlammetje van de olielamp.
Op de weg terug naar de boot lopen we langs de nieuwe fontijn van Workum en die vinden we erg mooi, en ook de naaste ongeving is prachtig.

    De leeuwenfontijn van Workum.

    Hier woonden vroeger de nonnetjes.

    Onderweg naar de boot.

Tegen een uur of twee zijn we weer terug op de boot en gaan we koffiedrinken, en daarna lekker in de kuip zitten lezen, ik heb mijn boek van Pete Goss al voor de helft gelezen, maar vind het een geweldig goed geschreven boek, en heb erg veel respect voor deze zeiler die aan de Vendee Globe meedoet.
een zeilrace rond de wereld in je eentje op een boot van 50 ft (15 mtr ) die snelheden maakt boven de twintig knopen en dat in zeer verschillende omstandigheden, echt een aanrader dit boek.
Aafke heeft van Wieke een trilogie meegekregen, en die is voorlpoig wel even onder de pannen.
Het is vandaag weer erg druk hier bij de sluis, je merkt dat nu de vakantie's pas goed zijn begonnen.
Het is halftien in de avond en ik heb mijn boek uit en Aafke heeft net gezorgd voor een bakje troost, en dus ga ik maar even een stukje schrijven.
Morgen gaan we weer richting Franeker, want i.v.m een sterfgeval moeten we op de kinderen passen bij John en Marina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten