pageviews

woensdag 7 juli 2021

4 Juli: Van Workum weer naar Kornwerderzand

Zondagmorgen worden we wakker na een goede nacht slaap, als je de vorige dag slecht hebt geslapen, moet het de nacht daaropvolgend wel goed zijn want als je goed moe of geradbraakt bent dan val je op het laatst wel in slaap.
Voordat we bij de Fam; Couperus gaan koffiedrinken wilden we eerst nog snel even wat boodschappen halen, maar dat lukt niet meer want 10:30 is 10:30 en we willen de mensen niet laten wachten, en dus doen we de boodschappen wel na ons bezoek.
Omdat we elkaar door Corona al twee jaar niet gezien hebben is de ontvangst hartelijk en uitbundig, en al snel zitten we aan een bakje troost, en eigengemaakt gebak door Frits in elkaar geflanst van eierkoek met eigen aardbeien met daarop een toefje heerlijke slagroom.
Het word een gezellige morgen en een deel van de middag, wij wilden eigenlijk om twaalf uur weer richting boot, maar daar kwam niets van in en we moesten blijven lunchen met soep en stokbrood en dus werd het allemaal een beetje later.
Als we dan om goed drie uur, na boodschappen te hebben gehaald bij de Aldi weer aan boord komen, ga ik eerst even kijken naar de weersvoorspellingen.
Voor vandaag lijkt het wel goed, en morgen ook nog, maar daarna krijgen we een dag met harde wind en zware windstoten, en dus besluiten we om alvast naar Kornwerderzand te zeilen, en dus vertrekken we om 16:15 en maken nadat we het Soal uit hebben gemotord onder Genua eerst een slag pal west richting windmolenpark en na een uur zeilen gaan we door de wind en kunnen we zo het nu lijkt Makkum vrijzeilen.
Tot onze verassing krimpt de wind en kunnen we nu Kornwerderzand bezeilen, maar op drie mijl afstand neemt de wind helaas af, en moeten we het laatste stukje
 toch nog op het ijzeren zeil verder.
Ons doel was om in de luwte van Kornwerderzand voor anker te gaan, maar ik vertrouw het weer niet, en dus brommeren we de haven maar weer in en maken vast aan de steiger voor jachten waar we gisteren ook lagen.
Het is nu ondertussen wel 19:00 uur geworden en nadat we schoon schip hebben gemaakt, nemen we er maar eentje op deze mooie dag kijken nog wat T V
en gaan we niet al te laat naar kooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten