pageviews

woensdag 7 juli 2021

Zaterdag 3 Juli op naar Workum, water innemen en en boodschappen doen.

Zaterdagmorgen slapen we ons een slag in de rondte, nadat we s’nachts moeilijk de slaap konden vatten, het weer is prachtig en nadat we onze brunch achterover hebben geslagen vertrekken we om een uur of één uit de haven van Kornwerderzand.
De wind is gunstig en de windkracht is tussen de vijf en acht knopen, en als we buiten de havenkom de motor weer uitzetten varen we alleen op de genua een koersje van 210 graden en dat is precies naar de hoek van het gigantische windpark waar ze nog mee aan het bouwen zijn.



We tellen er ruw geschat zo’n 60 stuks van die onrendabele kléredingen, en in totaal komen hier 87 van die wjukkelmachine’s te staan, en het is echt geen gezicht.
We lopen om en nabij de 3 knopen en dat is lekker relaxt, het moet allemaal weer even wennen, tegen half vier houdt de wind het voor gezien en starten we de grande machine en zetten koers naar de verkennerboei van het Soal, waar we om vier uur de oude vuurtoren van de inmiddels overleden architect Reid passeren, het is druk en iedereen haast zich om op tijd bij het sluisje te komen, want dat is erg klein en er gaan er maar een stuk of  5 middelgrootte jachten per schutting in.
Wij gaan daarom eerst maar het hele circus voorbij varen wat er ligt te wachten en maken vast bij de waterslang om onze tanks te vullen.
De 360 liter zit er snel in, want deze slang is speciaal voor de bruine vaart en dat gaat twee keer zo snel als z’on tuinslangetje in de meeste havens.
Ondertussen is er flink ruimte gemaakt aan de lange wachtsteiger zodat we daar gaan vastmaken vlak achter een Duits jacht die daar ligt en waar niemand a.b is.
Het is nu te laat om nog om boodschappen te gaan en we gaan lekker in de Kuip zitten met een wijntje en een biertje en dan halen we morgen de boodschappen wel, en brengen dan ook meteen maar even een bezoekje aan Frits en Wieke Couperus die we elk jaar  een bezoekje brengen, ze zijn wel allebei 85 jaar oud dus 10 jaar verschillen ze met ons. Aafke gaat eerst toch maar even vragen of het schikt dat we morgenochtend om koffie bij hun langs kunnen komen, en ze praat af dat we om half elf bij hun voor de deur staan.
Na onze alcoholische versnaperingen maakt Aafke even een paar broodje’s klaar en slaan we het warm eten maar voor een keertje over.
S’avonds kijken we voetbal en daarna gaan we onze kooi opzoeken en hopelijk slapen we beter dan de nacht daarvoor want daar word je op het laatst gaar van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten