pageviews

maandag 2 januari 2012

Gosford Picknick

Vanmorgen zijn we niet zo vroeg, en we zitten dan ook pas om 10:00 uur aan ons ontbijt.
Dan zegt Saskia dat er weer van alles verandert is met onze plannen.
Inplaats dat Saskia en John ons nu naar Gosford brengen, worden we door Ava opgehaald,want die hebben hun kinderen naar het vliegveld gebracht voor een vakantiereis naar Bali.
Maar eerst moeten we naar Vincent en Sjoukje toe om onze koffers op te halen, en dan nemen ze ons mee naar een tuincentrum om daar koffie te drinken.
Als we bij Vincent en Sjoukje aan komen hebben die de koffie al bruin en ook hebben ze oliebolletje's die door Alie gebakken zijn.
Ze zijn klein maar fijn, en ze zijn in no time op.
Dan stappen we weer na alles ingeladen te hebben in de auto om naar huis te gaan.
Daar aangekomen laden we de koffers weer uit, want we willen hun graag een paar planten of boompje's voor de tuin kopen.
Het is nog wel even een eindje rijden voor we er zijn, maar het is de moeite waard om er heen te gaan want alles is afgeprijst tot wel 75%.
we slagen dan ook voortreffelijk en gaan met twee heesters en drie grote lavendelplanten weer huiswaards.
Dan begin ik met het overzetten van 6,5 gigabyte aan foto's op haar computer, maar helaas lukt dat niet op die manier.
Ondertussen is ook Ava binnengekomen en brengen ze alvast onze koffers in de auto.
Na wat heen en weer gepruts met kabels en 10 minuten tijd staan mijn foto's ook op een externe schijf van John en kan Saskia er alvast mee beginnen door ze te sorteren.
Later als we in de auto halverwege zijn naar Gosford realiseer ik mij opeens dat ik haar ook nog drie DVD's had moeten geven van de vorige foto's.
Ava zegt dat dat niet erg is, want ze krijgt het toch niet op tijd klaar dus dat kan volgende week ook nog wel.
Als we aankomen in Gosford staat Ralph ons al op te wachten, en even later arriveren ook de andere gasten die met ons gaan Picknicken.
Dan stappen we in de auto's met al onze atributen die we nodig hebben voor een picknick, en rijden we naar de beach waar we een plekje zoeken in de schaduw want het is erg warm en de lucht is strak blauw.
Ook spelen we jeu de boule met ons zessen, Aafke weet de meeste punten te scoren.
Dan is het zover dat we kunnen eten, en gaat de meegebrachte kip zijn laatste reis maken naar een plek waar het donker en warm is.
Verder zijn er broodje's, salade, ananas, en wat er verder op tafel staat.
Om halfzeven ruimen we de boel weer op, en wanneer we thuis zijn krijgen we ons toetje, met daarna koffie.
Dan ontstaat er een levendige discussie over het ontstaan van de aarde, de schepping, evolutie, en vele andere dingen die in de bijbel staan die vraagtekens oproepen i.v.m de huidige kennis van het heelal en het ontstaan ervan.
Het gaat er soms heftig aan toe, en ik laat mij meeslepen door de ervaringen die ik heb gehad, en de vraagtekens daarbij.
Voordat het kan ontaarden in een nietes en wellus geroep steekt de altijd doorlopende tijd er een stokje voor, en gaan de andere gasten met Ralph naar het huis van Greg en Lisa omdat ze daar een paar dagen blijven logeren.
We gaan naar bed met de discussie nog nagalmend in onze oren, en het duurt daarom wel even voor ik in slaap val.
Ook gaat er een paar keer een auto voorbij die de toegestane 40 km per uur met 100 km overtreft.
Maar dan wint de vermoeidheid het en val ik ondanks alles in een diepe slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten