pageviews

maandag 15 april 2013

Naar de Hermitage in Amsterdam

Vanmorgen starten we een halfuur te vroeg en inplaats dat we om kwart voor negen in Franeker zouden zijn zijn we daar pas om kwart over negen, maar om half tien rijden we weer, eerst nog effe gas tanken in Harlingen en dan gaan we richting Amsterdam, het weer zou vandaag zonnig zijn en om en nabij de 20 graden,  nou dat valt tegen tot nu toe is het bewolkt en niet warmer dan 10 graden, maar halverwege de afsluitdijk komt de zon er bij en al gauw kan de kachel van de auto wel een takje lager.

Om elf uur rijden we de parkeergarage bij het waterlooplein binnen en na een 10 minuten lopen zijn we bij de Hermitage met onze vriendenpassen kunnen we zo door lopen en we gaan eerst wat kunst bekijken want de vertrekkersbijeenkomst begint pas om 13:00 uur en dus gaan we eerst de tentoonstelling over Peter de Grote bekijken, nou dat was me wel een Rus, als er een oproer in zijn land was dan executeerde hij zelf de raddraaiers, en dat was in die tijd ook de enigste manier om zo'n groot land te besturen, met harde hand dus.
Ook is er een tentoonstelling van Vincent van Gogh, als ik die schilderijen zie dan denk je al gauw, dat zou ik ook wel kunnen, want er zit weinig detail in, heel wat anders als Jopie Huisman met zijn gebreide hemden met precies alle steekje's gelijk.
Dan gaan we om 12:50 richting restaurant Neve want daar is in een van de zalen de bijeenkomst.
We drinken eerst een bakje, en eten ook nog een paar van de meegenomen broodje's op, want ja ons Friezen ben zunig.
Dan begint de vergadering en op een gegeven ogenblik word er over gesproken dat er twee mascotte's mee gaan, namelijk de Baby van onze eigen Marina, en nog een andere Baby van een half jaar oud van de Familie Hogemann. Er word de kleine meisje's een T-Shirt aangeboden met dezelfde opdruk als op de T-Shirts die wij krijgen (nou ja krijgen, ze kosten wel 29,95 euro per stuk).
Aafke en Ik wisten van deze verassing maar Marina niet dus dat was een komplete verassing, ze kreeg er zelfs twee want van de eerste hadden ze de borduring op de rug gedaan i.p.v op de voorzijde.
Enfin er word van alles besproken en ik zal maar niet in de details gaan, want dan word het te veel van het goede.
Om halfvijf hebben we het wel gezien en gaan we op weg naar de parkeergarage, daar aangekomen kom ik er achter dat me dat drie flessen beerenburg kost, nou daar word je echt blij van.
Met wat moeite, want de Tom Tom start slecht op in een parkeergarage zonder satelietontvangst, en de richting waar we vandaan gekomen zijn is eenrichtingsverkeer, dus we slaan maar rechtsaf maar moeten maar wat gokken want de stem van de vrouw van onze Tom Tom zegt nog niks.
Na wat heen en weer gerij komen we eindelijk bij de IJtunnel, en vandaar gaat het vanzelf en zijn we om kwart voor zeven in Franeker.
Daar aangekomen zijn  John en zijn Vader en nog een neef, net klaar met eten en die gaan weer door met het plaatsen van de zonnepanelen op het dak, het zijn er 12 met een opbrengst van 3500 kilowatt per jaar, dus om en nabij het verbruik van een normaal huishouden per jaar.
Wij eten wat patat en een kipsnitzel en gaan om half negen richting Kollum.
Weer een dag voorbij en dat met prachtig weer, morgen als wij weer op de boot zijn zal het wel weer regenen denk ik, enfin afwachten dus maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten