pageviews

zaterdag 9 juli 2016

Afscheid van onze bemanning, en met ons tweeën verder eerst maar naar Oslo

Vanmorgen om kwart over zeven, vaar ik onze gasten tijdens hun ontbijt via het Larvikfjord naar het treinstation toe een vaartochtje van om en nabij de drie kwartier.
Om acht uur Leggen we aan bij een steiger en beginnen we alvast de bagage op de steiger te zetten.
Omdat ze nog iet al hun spullen bijelkaar hadden gezocht duurt het tot kwart over acht voor de Heren de steiger aflopen richting station, wij verliezen ze uit het oog en kunnen dus niet weten of ze de trein nu wel of niet hebben gehaald, het maakt ook niet uit want met een uur is er alweer een nieuwe trein richting Oslo.
Omdat Ik en ook Aafke nog geen ontbijt hebben gehad, gaan we onze knorrende. Magen nu maar eens aanpakken en om halftien ruimen we de ontbijtboel op en gaan we proberen om zeilend het Larvikfjord uit te komen.
Er staat hier vlakbij de stad niet veel wind en zoals we even later ont dekken een eindje verderop ook niet en dus gaat johannes onze motor de taak van het zeil overnemen want anders liggen we hier morgen nog heen en weer te drijven.
Ik had gehoopt dat er op zee wel wat wind zou staan maar ook daar is het blakte en moteren we door tot halverwege het Oslofjord en gaan daar voor anker in de midden van een eilandje.
De ankerplaats word goed benut want er lagen voor wij er in voeren al zo,n 10 boten zeil en motor 
Ik gooi de spijker overboord en Aafke geeft nog even een klapje achteruit en dan liggen we hopenlijk vast, en gaat het anker niet krabben.
Ondertussen gaat de één na de andere boot ankerop en blijven we nog met een vijftal boten achter.
We waren hier om een uur of vier, en hebben ons zelf eerst maar getrakteerd op een blonde rakker.
Even later liggen we allebei te snurken, en worden pas om zes uur weer wakker en dan is het tijd voor een kopje soep, een halfuur later volgd de rest en doen we nog even een knipperke.
Intussen word het hier weer drukker en er liggen nu 16 zeil en motorjachten sommige net als ons voor
anker en de anderen maken vast aan een rots met een voorlijn en achter met een hekanker.
Het is nu ondertussen bijna halftien en het zonnetje gaat achter de rotsen onder, nog net even tijd voor een paar foto,s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten