pageviews

maandag 25 juli 2016

Zaterdag 23 juli 2016 verder richting Oslo

Zaterdag hebben we er maar een relaxte dag van gemaakt, want we waren allebei wel een beetje opgebrand na zo,n intensieve week van zeilen en feestvieren.
Pas om een uur of elf s,morgens komen we uit onze kooi, en kijken meteen maar even op de plotter hoe het is gegaan met ons anker, nou we zijn wel een beetje dichter bij de wal gekomen maar dat is geen wonder want we zijn kompleet rondgedraaid met de wind.
Na de ochtendperikelen gaan we eerst maar eens ontbijten, en daarna ruimen we de boot nog wat verder op,het is op het laatst twee uur wanneer ik de motor start om onze weg te vervolgen naar Oslo.
Nadat we tussen de rotsen uit zijn rollen we de Genua af en gaat de motor weer uit, hè wat een rust.
Na zo,n 5 mijl te hebben gezeild begint het opeens te regenen en ook de voortgang is niet om over naar huis te schrijven we lopen over de grond 2-3 mijl per uur en dat komt omdat er minimaal een mijl tot anderhalve mijl tegenstroom is, en we denken er serieus over om maar de steven te wenden en Oslo te laten voor wat het is.
Na enig beraad besluiten we om toch door te gaan, want als we het nu niet doen dan komt de kans mischien nooit weer.
Wel starten we de motor en gaan op zoek naar een ankerplaats, ik vind er al snel een, en na een uurtje moteren we een mooie beschutte plek op waar ook al een jacht voor anker is gegaan en wij gaan zo ongeveer op dezelfde hoogte voor anker in 12 meter diep water en na even getrokken te hebben voelt het goed aan, het anker houd volgens mijn gevoel goed.
Het is echter nog maar halfvijf en veel zijn we vandaag dus niet opgeschoten, dus morgen moeten we toch echt vroeger op pad anders halen we Oslo helemaal niet.Het is gelukkig weer opgehouden met regenen, en als ik even buiten om me heen kijk zie ik dat onze buurman anker opgaat en dus blijven we hier alleen achter in deze mooie baai.
Om een uur of zes komen er echter weer een paar motorjachten aan varen, en die gaan dicht voor de wal voor anker, en dat kan denk ik alleen maar met geringe diepgang want je moet er wel rekening mee houden dat de wind 180 graden kan draaien, en dan moet je wel vrij kunnen blijven van de wal.
We gaan die avond vroeg naar bed zodat we er morgen op tijd weer af kunnen komen om de laatste 40 mijl die ons van Oslo scheidt in één dag te kunnen overbruggen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten