pageviews

dinsdag 26 juli 2016

Dinsdag 26 juli 2016 Vigeland Beeldentuin en vertrek uit Oslo

Vanmorgen eens op tijd uit de kooi, het is halfnegen als we aan de ontbijttafel zitten, en we eten de laatste krentebol en het witbrood dat een week oud is op want dat is alles wat er nog is.
Direct daarna gaan we naar de douche,s en ook gaat Aafke de was doen vandaag want dat is allemaal bij de prijs inbegrepen in deze dure haven.
Ik had gedacht dat de sanitaire instalatie wel erg lux zou zijn, maar de gebruikte materialen voor de banken zijn niet watervast en hier en daar zwelt het hout op.
Ook de ventilatie in deze ruimte,s is van slechte kwaliteit het is er erg dampig en heet, ik heb het wel vaker gezien een duur en mooi havengebouw en kantoren maar de rest waar het eigenlijk op aan komt ziet er niet uit, en daar is erg op bezuinigd.
De wasmachines zijn allebeide in gebruik en Aafke moet er dus na het douchen nog een keer naar toe om de was erin te doen en dat lukt aardig.
Nadat de was is gedaan en ook door de wasdroger iis geweest, gaan we de stad in om boodschappen te doen, na wat zoeken vinden we een kleine supermarkt midden in de stad en halen brood, groente, eieren, en dergelijke.
Het is nu ondertussen twee uur, en ik vraag of Aafke nog wel zin heeft om naar het beeldenpark te fietsen met al die boodschappen bij ons, we besluiten dan ook om maar weer naar de boot te gaan en te vertrekken.
Eenmaal bij de ingang van de haven zeg ik tegen Aafke dat we gek zijn en toch maar naar dat beeldenpark moeten gaan nu het nog kan en dus brengen we de boodschappen aan boord en vertrekken we naar het Vigeland beeldenpark.
Na een halfuurtje fietsen waarbij we het eerste stuk weer dezelfde weg afleggen als gisteren naar Bygdoy gaan we rechtsaf de stad in en daar gaat het behoorlijk bergje op en komt het weer op de rikketik aan, maar ik moet zeggen dat het steeds beter gaat.
Dan komen we bij de beeldentuin aan, nou ik moet zeggen dat dit echt wel de moeite waard is, ongelovelijk zoveel bronzen beelden bijelkaar, en allemaal naakt.
Het park is enorm groot en er lopen veel mensen rond uit de hele wereld kun je wel horen en zien, we fietsen er maar tussendoor en proberen om zonder trappen op te lopen overal op de fiets te komen.
Na een uur zijn we wel uitgekeken, en fietsen we weer terug naar de boot en laden daar de fietsen voor in de punt, en drinken nog even een bakje koffie voor we willen vertrekken.
Als we op het punt staan om te vertrekken begint het juist te regenen en zo te zien duurt dat ook nog wel even voor het weer droog word.


Tegen vieren is het dan zo ver, en met hulp van een paar jongens die op de steiger aan het werk zijn varen we onze box uit, het gaat allemaal goed en we varen om 15:55 de haven uit het is nog steeds droog maar de luchten en wolken om ons heen zien er dreigend uit gelukkig kunnen we de aankomende buien omzeilen en ook krijgen we nog wat donderslagen over ons heen.


We besluiten dat we maar voor de zekerheid naar ons vorige ankerplekje teruggaan, want die kant op schijnt de zon en na een uurtje zijn we er en Aafke pikt dezelfde moorring weer op.
Tjonge jonge wat een verschil opeens, nu liggen we weer in de zon te bakken, en even eerder was het regen en nog eens regen dat over het fjord trok.
We nemen er elk maar weer een blonde rakker op, en daarna een soepje voor het eten.
Na de aardappels met broccoli en een lekker stukje varkenshaas kunnen we lekker even uitbuiken in de zon totdat er weer bewolking voor de zon schuift en het te kil word buiten om langer te blijven zitten
Ik ga maar weer even verder met mijn friese boek van de schrijver Rink van der Velde het is een omnibus en ik mag wel over de manier van schrijven van deze auteur.
Het is nu ondertussen negen uur s,avonds en de koffie is bruin en dus stop ik hier mee.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten