pageviews

zaterdag 9 juli 2016

Nog één week te gaan voor de race

Vandaag hebben we de hele bemanning voor onze Camrace aan boord, om kennis te maken en om het schip kennen te leren.
Om exact halfdrie is iedereen aanwezig behalve Dick Greven, maar die had zich netje's afgemeld met de mededeling dat hij pas om kwart voor vier kon komen, en hij was er ook om kwart voor vier.
Ik ben gelijk maar begonnen om de heren wegwijs te maken met het starten van de motor en met de veiligheidsmiddelen die er aan dek zijn.
Ook kunnen we omdat de wind gunstig is en van voren komt het grootzeil hijsen en daarna het eerste rif er in zetten, het gaat allemaal zoals het moet en de mannen hebben het allemaal goed voor de geest hoe één en ander werkt.
Na het refen doeken we het zeil weer op en Aafke gaat de huik er weer op doen.
Ik ga naar binnen en leg daar uit hoe het kooktoestel werkt en hoe er koffie moet worden gezet , waar het noodvuurwerk ligt opgeslagen en waar de grabbag is die er mee moet worden genomen bij het van boord gaan bij ernstige lekkage en we in het reddingsvlot moeten stappen.
Ook de WC leg ik goed uit hoe te handelen bij het pompen, omdat dat wel eens verkeerd kan gaan en we door hevelen water in de boot krijgen.
Na de rondleiding gaan we nog even rond de tafel en drinken wat,Aafke heeft nog wat vragen met betrekking op het eten en daar komen nog een paar aanpassingen uit die we mee zullen nemen in de bevoorrading van de boot.
Daarna gaat iedereen weer op huis aan 
en dan treffen we elkaar weer volgende week zaterdag in Lauwersoog.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten