pageviews

maandag 8 mei 2017

09-05-2017 Slecht begin van de nieuwe dag !!.

Vlak voor het naar bedde gaan, wil Maaike de tante van Aafke die met ons mee is deze week nog even een bruine hond verzuipen, maar bij het wegpompen van één en ander gaat het tijdens het pompen niet helemaal goed en glijdt waarschijnlijk haar hand van de pomp af en loopt ze een flinke jaap aan haar vinger op, dezelfde vinger als die ze vanmiddag ook al had bezeerd doordat ze het lostaande kajuitluik als steun wilde gebruiken en waardoor ze een buiklanding in de kuip maakte.
Dat liep dus gelukkig zonder al te veel kleerscheuren af, en ja dat krijg je met mensen die de 75 jaar gepasseerd zijn. Maar Maaike houd haar goed, en nadat Aafke haar heeft verbonden gaat het wel weer, maar het blijft natuurlijk een vervelende wond waar je meestal veel last van hebt omdat je je er steeds aan stoot, en ook is het lastig tijdens uit en aankleden.
De andere morgen zitten we om halftien aan het ontbijt, en na nog wat nesten van futen te hebben bekeken en te hebben gefotografeerd, vertrekken om halftwaalf onder zeil uit de haven van Kornwerderzand.


Het waait wel niet zo hard als gisteren, maar genoeg om zeilend richting Workum te gaan en onderweg belt Aafke even naar de familie Frits en Wieke Couperus die we graag weer eens willen ontmoeten.
Ze zijn gelukkig thuis, en deze keer komen ze op de fiets naar ons toe op de boot.
Onderweg komen we nog een hele groep platbodems tegen die de haven van Workum net hebben verlaten, waarschijnlijk zijn ze op weg naar Den Oever.




Hier zie je ze op de plotter varen.

Als we na goed drie uur zeilen in Workum aanleggen en net de boot aan de steiger voor de sluis hebben vastgemaakt komen ze er al op de fiets aanrijden, dus precies op tijd. Na aan boord te zijn geklauterd en een plekje te hebben gezocht aan de kajuittafel kunnen we weer even ouderwets gezellig bijkletsen. Wieke heeft een zelfgemaakt baksel meegenomen en dat gaat er bij iedereen wel in.


Wieke en Frits Couperus bij ons aan de kajuittafel.

Tegen vijfen vertrekken ze weer naar huis, en wij besluiten om maar vroeg te gaan warmeten zodat we daarna een wandeling door Workum kunnen maken.
Maaike doet zo nu en dan even een knipperke, en dat is best even lekker na een frisse middag in de buitenlucht.


Staks maar weer verder lezen.

We wilden na het eten nog even wandelen, maar we moesten eerst bekomen van de door Aafke klaargemaakte heerlijkheden, en dus werd het wandelen uitgesteld tot morgenvroeg.
Later op de avond hebben we Maaike geleerd hoe een spelletje "double trouble" is en hebben we er drie gespeeld, waarvan twee door Piet werden gewonnen en één door Aafke.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten