pageviews

woensdag 10 mei 2017

10-05-2017 Naar Hylpen.

Vandaag even een kort berichtje, want we hebben vandaag weinig beleefd, vanmorgen eerst om halftien vertrokken naar de stad Workum om boodschappen te doen en ook meteen even naar de rommelmarkt maar helaas waren die alleen s,middags geopend dus dat werd niks.


De oude vuurtoren van Workum.

Nadat we bij de aldi boodschappen hebben gehaald en ons zelf op een ijsje gaan tracteren komen we net als we op een bankje zijn neergestreken om onze ijsje,s soldaat te maken Wieke tegen die op weg is om een brief te posten.
We raken uiteraard aan de praat en daardoor worden onze ijsje,s wel een beetje zacht, maar gelukkig vallen ze nog niet van hun stokje,s.
Tegen twaalfen komen we weer aan op de boot en gaan gelijk maar even een hapje eten en koffiedrinken want dat hadden we eigenlijk op een terrasje willen doen vanmorgen, maar het was gewoon nog te koud om lekker buiten te kunnen zitten.
Na wat boterhammen en roggebrood met schartzwalder schinken kunnen we er wel weer even tegen en terwijl Maaike even een dutje doet, varen Aafke en ik alvast naar de oude haven van Hindeloopen


Het is er nog niet druk en we vinden al gauw een plaatsje aan de wallekant, na thee te hebben gedronken gaan we tegen drieën het stadje onveilig maken en we gaan even een bezoek brengen aan de rommelschuur om te kijken of er nog wat leuks te koop is.
Het lijkt trouwens wel of er hier een klokkeluiderswedstrijd word gehouden, want die luiden om de haverklap, of zijn er mischien vandaag wel een aantal begrafenissen.


Maaike probeert de toren voor omvallen te behoeden

Bij de schuur aangekomen blijkt de toko niet open te zijn, is dat effe balen, het is zeker nog te vroeg in het seizoen want het ding is normaal altijd geopend.
We maken nog maar een ommetje en gaan dan over de dijk richting haven, het is nu prachtig weer de zon schijnt dat het een lieve lust is, en zo koud het vanmorgen was, zo warm is het nu vanmiddag.
Wat wel heel irritant is zijn de muggen die er opeens ook zijn en dat zijn er erg veel, te veel dus.


Op de boot aangekomen gaan we eerst maar wat drinken, de dames aan de wijn en ik neem een radler biertje van het merk Amstel en die smaakt lekker verfrissend ondanks de 0 % alcohol.
Even na vijfen loop ik naar het havenkantoor aan de overkant om het havengeld te betalen, het is hier iets duurder dan in Workum.
Om halfzes is het tijd voor mijn dagelijkse cup a soupje en daarna gaan we eten, het worden  opgebakken aardappeltje,s met botersla, en een slavink erbij, hoe toepasselijk allemaal.
Maaike die buiten zit roept opeens, Piet er is hier een man die zegt dat je het havengeld niet hebt betaald!.
Ik stap naar buiten en zie de havenmeester staan, die mij wel herkent, en zegt dat het oké is, maar dat ik de sticker niet heb meegenomen toen ik bij hem was, ja dat klopt ik heb inderdaad de sticker daar laten liggen omdat het daar in zijn kleine kantoortje nogal druk werd vanwege het feit dat iedereen zijn havengeld wilde betalen.
Ik geef hem de tennisbal terug, waaraan één of ander plakaat met een touwtje aanzit waarop staat dat ik niet heb betaald terwijl ik daar vanmiddag tijd genoeg voor heb gehad.
Hij verontschuldigd zich voor de situatie, en ik zeg dat het ook mijn schuld mee was vanwege de niet meegenomen sticker.
Zo dat is dus ook weer opgelost, en het eten is nu ook intussen klaar, aanvallen dus en het smaakt allemaal weer voortreffelijk.
Omdat ik het journaal wel eens weer wil zien ga ik de antenne van de tv maar even repareren want dat is volgens mij de oorzaak dat het apparaat niet wil, en ja hoor om even voor achten hebben we weer beeld.
Het nieuws begint gelijk met een mededeling dat president Trump de directeur van de FBI op staande voet heeft ontslagen, de reden was: hij deed zijn werk niet goed,  nou ja dat is nogal algemeen moet ik zeggen als je zo,n man op deze manier ontslaat moet er toch wel iets ernstigs aan de hand zijn. 
Nu we weer tv hebben, kunnen we meteen de levensloop bekijken van André Rieue die na het journaal er voorkomt, en daarna Maigrèt gespeeld door Roald Atkinson oftewel mister Bean.
Tenslotte nog een aflevering van Pauw en het Journaal en dan gaan we om 00:30 naar onze kooi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten