pageviews

vrijdag 12 mei 2017

Vrijdag 12-05-2017 Terug naar Kornwerderzand.

Vandaag gaan we van Medemblik terug naar Kornwerderzand, en het zou best kunnen dat we het hele stuk moeten moteren, of motorsailen want de wind hier in de haven stelt niks voor, maar mischien dat er op het ijselmeer wel wat wind staat laten we het hopen 12 knopen zou mooi zijn.
Even later begint het waarachtig te regenen, nou daar zijn wij niet blij mee want dan word het tochtje nog minder aantrekkelijk.
Aafke en Maaike willen ook nog even de wal op om het kasteel te gaan bekijken en gaan om halfelf gewapend met elk een paraplu op weg naar het voormalige huis van koning Red Bad oftewel koning Roodbaard van de Friezen.
Ik vermaak mij hier binnen wel waar het droog en warmer is dan buiten, en kijk zolang maar even naar de tv. Om halftwaalf zijn de Dame's weer terug en als het zo meteen ophoud met regenen vertrekken we uit de haven.


Precies 12:00 uur varen we de haven uit en het regend nu bijna niet meer, even voor twaalven kwam er nog een jacht binnen en die heb ik gevraagd of er buiten wind stond en hij vertelde dat er 12 knopen wind was, nou dat is dan net genoeg om te zeilen zeg ik en nu we zelf buiten zijn staat er maar net 9 tot 10 en dat is echt te weinig om ons een snelheid te geven van 5 knopen dus moet het oliezeil vandaag maar worden gehesen.


Na vier uur varen komen we in Kornwerderzand aan en ondertussen zijn de muggen grotendeels verdwenen, Aafke gaat de overleden exemplaren van de boot afspoelen zodat die weer een beetje toonbaar word.


Maaike is ook weer terug uit haar dromen ontwaakt, ze had onderweg toch last gekregen van zeeziekte, dit kwam omdat er wel deining stond, maar geen wind, en daardoor slingerd het inderdaad erg vervelend, vooral als je daar niet aan gewend bent.
Na het eten komt er nog een jacht achter ons te liggen, en die vaart per ongeluk onze vlaggestok achter van de boot af, dus nu moet ik morgen eerst het afgebroken stuk wat nog in de vlaggestokhouder zit er uit boren.
Een geluk bij een ongeluk is echter dat de schipper ons een gebruikte vlaggenstok aanbiedt zodat we er in dit geval op vooruit gaan, het ding is veel beter dan de oude afgedankte bezemsteel die er nu op stond.
Zo zie je maar weer dat Johan Cruyff toch gelijk had dat elk nadeel z,n voordeel hep.
We doden de avond met lezen en televisie kijken o.a Witche onze Belgische detective en één tegen honderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten