pageviews

zondag 25 juni 2017

25-06-2017 Delfzijl naar Groningen op het Oliezeil.

Het is vandaag zondag, en dus slapen we uit!. het is al halfnegen dat we onze warme kooi uitkomen, en het ziet er niet zo goed uit vanmorgen met het weer maar na ons ontbijt gaan we toch maar even een eindje wandelen want we zijn allebei zo stijf en stram als een deur.
Om half twaalf zijn we weer terug bij de haveningang, maar omdat we de code voor de toegangsdeur vergeten zijn kunnen we de jachthaven niet opkomen.
Gelukkig komt er al snel iemand aan die ook naar binnen wil en dus liften we mooi mee, bij de boot gekomen staat iemand ons al op te wachten want wij liggen in zijn box en Aafke zegt tegen hem dat wij direct losgooien want we willen door de sluis voor 12:00 uur.
Zo gezegd zo gedaan, en zo varen we om kwart voor twaalf de sluis binnen en om twaalf uur varen we alweer het Eemskanaal op richting Groningen.
De bruggen hier in Groningen worden een stuk beter bediend dan in Friesland je hoeft eigenlijk nooit te wachten en dat scheelt veel aan ergernis.
Na goed drie en een halfuur uur varen liggen we al voor de driebondsbrug en die draait alleen op het halve en het hele uur, en dus moeten we twintig minuten wachten.
We maken vast aan het remmingswerk en zoals altijd begint het net wat te miezeren, dus doen we onze regenkleding maar even aan voordat we straks zeiknat worden.
Exact om vier uur draait de brug en kunnen we verder varen, om in de Oosterhaven te komen moeten we nog door twee bruggen, de eerste brug gaat vlot open maar de Oosterhavenbrug word pas weer om halfzes bediend en dus maken we maar vast hier aan de kade aan de daar aangebrachte ringen bovenop de muur.


Het begint nu echt harder te regenen, en we besluiten om het maar tot hier toe te laten en trekken onze regenkleding uit en gaan een bakje doen.
Ze zijn hier ook vlak voor de brug bezig met het aanbrengen van nieuwe beschoeiing en achter ons ligt een bootje van de gemeente met een kraantje erop, met een grootte bult verroeste fietsen op het dek.
We gaan lekker binnen zitten, en gaan weer verder met het lezen van onze meegenomen boeken.


    Dit is al de tweede lading fietsen, die de mannen van de gemeente uit het water halen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten