pageviews

zaterdag 24 juni 2017

Van Borkum naar Delfzijl op zaterdag 24-06-2017

Aafke was vanmorgen al vroeg uit de veren, maar het was dermate triest weer dat ik mij nog maar een paar keer heb omgedraaid en pas tegen elven mijn nest uitkom.
Aafke heeft de thee klaar, en dus gaan we eerst maar even ontbijten, of word het een brunch vandaag.
Onder het eten gaan we het maar even hebben hoe we nu verder gaan, want het zit allemaal een beetje tegen, het weer is vrij wat onstabiel, en ook zitten we wat het getij betreft in de verkeerde periode ook hebben we nog wat reparatie's aan het grootzeil waar we zeillatten, en nog wat andere kleinigheden voor nodig hebben.
We dubben er over om dan eerst maar naar Delfzijl te varen vanmiddag, en dan maandag de benodigde spullen op de kop zien te tikken, er zal naar alle waarschijnlijkheid wel een zeilmaker zijn in een havenstad als deze.
Het is hier op Borkum vandaag reddingsbootdag en er lopen rijen mensen bij onze boot langs die graag een kijkje aan boord willen nemen op de Alfred Krupp.



Ook ligt er een groot schip van de shiffartspolitzei die hier vanmorgen met veel herrie en schroefgeruis voor ons is komen liggen, en ook die is te bezichtigen, en daar word veel gebruik van gemaakt.
Ook is er s'middags een demonstratie van de Alfred Krupp hier in de haven, waarbij ze demonstreren hoe ze het kleine reddingsbootje onder het varen lanceren en ook weer oppikken.
Het treft geweldig met het weer vanmiddag, het is droog en de zon schijnt dus ideaal voor zo'n dag.Tevens laten ze zien dat ze ook in staat zijn om branden te bestrijden, waarbij ze wel 100 meter ver spuiten met de waterkannonnen die voor op het schip staan, een mooie gelegenheid om het publiek eens flink nat te spuiten denk ik bij mijzelf, gelukkig doen ze dat niet, want anders zouden er ook nog mensen te water zijn geraakt.
Terwijl we naar al dat spektakel zitten te kijken, komen Evert en Roelie van de Senta ook nog even langs, ook de hond hebben ze bij hun, we nodigen ze uit om aan boord te komen voor een drankje en vertellen ze dat we richting Delfzijl gaan, want het weer is ons te instabiel en ook met het tij is het ongunstig varen, we denken erover om maar naar het zuiden te gaan inplaats van naar het oosten.
We zijn van plan om met het laagwater van 16:45 uur die kant op te gaan, en dat is dus over een klein uurtje.
Om precies 16:45 vertrekken we dan ook nagezwaaid door de bemanning van de Senta uit de haven van Borkum.
Het mag dan wel laagwater zijn nu, maar de stroming is er nog niet helemaal uit en dus word dit ritje naar Delfzijl langer dan dat we hadden gedacht.
Pas om halftien liggen we vast in een box helemaal achter in de haven van watersportvereniging Neptunis, en we komen net op tijd, want bij het binnenvaren van de haven begon het net te regenen.
Al snel zijn we klaar, en gaan naar binnen voor een borrel, die hebben we wel verdient dachten we.
Om middernacht raken we te kooi, en laten we hopen dat het weer morgen een beetje beter word.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten