pageviews

woensdag 21 juni 2017

Aanstalten om te vertrekken

Vandaag gaan we nadat Aafke eerst nog weer even naar Kollum is geweest om de broodbakmachine even op te halen, want in Denemarken kun je te kust en te keur wat betreft eigen broodmix in de winkel  aan te schaffen, omdat ze daar heel veel hun eigen brood bakken.
Ook kan ze nu nog even zwemmen om 9 uur, en mischien nog wat boodschappen halen.
Om half twaalf is ze weer terug, en we varen om kwart voor twee weg van ons marrekriteplekje tussen Ee en Engwierum.
Eerst gaan we nog even in de jachthaven langs omdat er nog post voor ons ligt te wachten, en na we nog wat hebben bijgekletst met Jarich de hulphavenmeester en met Ekke, één van de vaste liggers in de haven vertrekken we ook daar weer om kwart voor drie, en gaan we naar Oostmahorn om nog even dag te zeggen bij Jonker en bij Tinus.
Om kwart voor vier knopen we de boot vast aan Gerke zijn boot die midden in de haven aan de kopsteiger ligt.
Om een uur of vijf komt Gerke thuis van zijn werk, en intussen is Aafke even naar Peter Jonker gelopen om even dag te zeggen, maar komt even later weer thuis en zegt dat de kinderen er waren en dat ze straks nog wel even weer naar hem toegaat.
Gerke gaat eerst eten koken en daarna een tukje doen zegt hij, en wij gaan aan de stamppot andijvie met spekje,s beginnen. 
Nadat we gegeten hebben komt Tinus ook nog even langs voor een biertje en een borreltje, en hebben we met elkaar nog een gezellige avond, het op het laatst half elf dat Tinus het hazepad neemt en wij besluiten dan om naar Lauwersoog te varen en voor de sluis te gaan liggen, zodat we morgenvroeg op tijd kunnen vertrekken richting Borkum of Norderney.
Om goed elf uur liggen we aangemeerd bij de sluis, en gaan te kooi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten