pageviews

maandag 26 september 2011

Aafke 64ste verjaardag

Vannacht slecht geslapen, oorzaak koude voeten, maar op het laatst toch nog tegen de morgen weer in slaap gevallen.
We verslapen ons daardoor en zitten pas om 09:30 aan het ontbijt.
Eerst natuurlijk Aafke gefeliciteerd met haar 64 ste verjaardag vanmorgen.
Na het ontbijt gaan we met Saskia en Vincent en Sjoukje koffie drinken bij Curl Curl een mooie plek met uitzicht over zee.
Als we daar aankomen lopen Vincent en Sjoukje net even voor ons, bij hun is een meisje met het syndroom van Down haar naam is Jacky en zij is met vakantie naar Holland geweest, en laat ons haar fotoboek zien,ik moet zeggen dat het erg goed gemaakt is en er staan erg mooie foto's in van plekken waar wij zelfs nog nooit geweest zijn.
Na de koffie gaan Sjoukje Saskia en wij tweeën een wandeling maken langs de Oceaan, die vandaag nogal te keer gaat, en een bulderend geluid geeft.Vincent blijft met Jacky nog een poosje zitten en na een halfuur gaat Sjoukje weer terug en gaan we met ons drieën nog een uurtje door.
De kust bestaat hier uit zandsteen en de lagen zacht materiaal worden er uit gespoelt waardoor er een vreemd effect ontstaat, het lijkt veel op gestolde lava.
Na anderhalf uur gaan we terug naar de auto en gaan we naar Manly Beach om iets te gaan eten.
We eten Fish and Chips aan het strand, daarna gaan we naar een aantal andere spots rondom de haven waar we ook allerlei bloemen, planten, en vogels zien.
Soms vliegen er zomaar een aantal kaketoes luid schreeuwend voorbij.
Ook zien we veel Honeybirds die zich maar lastig laten fotograferen omdat ze constant heen en weer vliegen tussen de vele bloemen die hier zijn.
Om een uur of halfvier gaan we weer naar huis om te koffiedrinken, want we eten vanavond met Sjoukje en Vincent en John en Saskia in de 16 ft Skiff yachtclub in de haven.
We hebben afgesproken om zes uur daar te zijn maar we zijn er iets later en Sjoukje en Vincent komen nog iets later aan.
We beginnen met een biertje, en bestellen het menu van de dag wat bestaat uit Steak met
Patat en een groentesalade.
Mijn steak had ik graag wat meer doorgebakken gehad hij had medium moeten zijn maar was nogal rauw.
Om half negen gaan we met z'n allen koffiedrinken bij J en S waar we de foto's die we vandaag gemaakt hebben bekijken.
Om Halftien gaan Vincent en Sjoukje weer weg en even later gaan wij naar bed, wel erg vroeg voor ons doen maar John moet er s'morgens om halfzes uit anders staat hij in de file.
En zo komt er een eind aan onze eerste dag mooi weer.

1 opmerking:

  1. Anoniem9/27/2011

    Ha Piet en Aafke,

    Wat een geweldig verhaal tot nu toe. Sjoukje en ik hebben ons wel afgevraagd of nu eindelijk eens iets zonder strubbelingen zou verlopen. Gelukkig hebben jullie ons NIET teleurgesteld en hebben jullie weer allerlei avonturen beleefd eer jullie echt "down- under" gearriveerd waren! Bovendien Aaf, heel hartelijk gefeliciteerd van de hele bups hier. Op Henk na is iedereen thuis vanwege de verjaardag van Bernard. Zeg Aaf, hoe gaat dan nu? Een verjaardag daar vieren, tellen je jaren dan terug. Dat zou best mooi zijn. We hopen dat jullie een hele fijne dag hebben beleefd. We houden jullie spot in de gaten.

    Hartelijke groeten
    Dries en Sjoukje, Rikus (broer van Sjoukje), Dorothée, Bernard en Inge en Geesje en Robbin

    BeantwoordenVerwijderen