pageviews

donderdag 22 september 2011

Trein defect

Het begint vandaag goed, we verslapen ons niet en de broodje's waren al gesmeerd dus alleen even thee maken, het word slingerthee zo vanuit de waterkoker.
Om half zeven sjouw ik alvast de koffers naar beneden en breng ze alvast naar het parkeerterrein, het regent een beetje maar onder de bomen is het droog, nu maar afwachten of Roelof op tijd is en ja hoor net als ik denk hij moet nu toch wel komen rijd hij de hoek om.
We laden onze koffers in en dan begint het opeens behoorlijk te plenzen maar wij zijn net op tijd in de auto.Het is al vrij druk op de weg maar we zijn ruimschoots op tijd en zijn om 07:25 op het station, en gaan gelijk naar de trein die al klaar staat.
We vertrekken op tijd en zwaaien nog even naar Roelof tot volgend jaar kunnen we nu zeggen.
Het is niet erg druk in de trein en we zitten in de silence afdeling en de koffers staan mooi naast ons dus daar hebben we mooi het oog op.Als we in Zwolle arriveren klinkt het door de luidsprekers dat de trein een storing heeft en er een vertraging kan ontstaan van 10 minuten, direct komen de meeste passagiers in beweging en velen stappen uit om een andere trein te pakken, wij blijven eerst.nog maar even zitten maar al snel komt er een mededeling dat de trein niet meer verder kan en dat we dus over moeten stappen.Tjonge Jonge dat overkomt ons nu weer natuurlijk, snel graaien we onze koffers en tassen bijelkaar en gaan we als de wiedeweerga naar de trappen want we moeten naar een spoor twee perrons verder, gelukkig zijn er nog mensen, en jongeren die het voor ons als oudje 's opnemen en bieden aan om onze koffers naar boven te sjouwen, maar goed ook anders hadden we twee keer moeten lopen.
We vinden een staanplaats op een van de balkons want deze trein zit nu overvol.
We komen nu wel te laat om de aansluiting met onze trein in Amersfoort te halen, en lopen daardoor een vertraging op van een half uur en komen na overgestapt te zijn niet om 10:08 maar om 10:38 aan op Schiphol.
We stappen uit en ik ga snel om een bagagekar zoeken,ik vind er snel een en laad ons hele zaakje erop behalve Aafke haar handbagage maar daar zitten wielen onder dus dat valt mee.
Ik kijk intussen bij departures en zie dat we in hal 3 moeten zijn bij gate 57 na enig geloer op de vele borden kom ik er achter welke richting we op moeten en al snel zijn we bij de desk waar we onze tickets's kunnen krijgen en waar onze koffers worden gewogen, ze zijn precies op hetzelfde gewicht als dat wij ze hadden gewogen 19,7 kilo elk.Na onze boardingcards te hebben omvangen gaan we op zoek naar gate nummer 4 en ondertussen doen we nog even een sanitaire stop eerst Aafke en als die terug is ga ik want ja voor je het weet kun je je spullen kwijt zijn en dus moet er wel iemand zolang op passen.
We komen aan bij gate 4 maar daar kunnen we niet eerder terecht dan 13:10 dus dat word twee uurtje' wachten tot we het luchtruim in gaan.
Ik maak nog wat foto's om die hier op te zetten.

2 opmerkingen:

  1. Hey vliegeniers..
    Waren ontzettend blij te horen dat jullie schiphol op tijd behaald hadden.. nu lekker ontspannen in het vliegtuig.. we zullen aan jullie denken.. niet verdwalen in Seoul en laat af en toe even iets horen..
    Heel veel liefs van john en Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Luitjes,

    Eindelijk zijn jullie een keer op tijd vertrokken laat NS het weer afweten, het openbaar vervoer... laat maar.
    Gelukkig hebben jullie schiphol op tijd gehaald, en als het goed is zitten jullie om deze dat no....g steeds in het luchtruim. Wij hopen een behouden vaart voor jullie, en geniet van jullie wereld reis.

    Groetjes + heel veel kusjes van Jan, Anneke & Cindy

    BeantwoordenVerwijderen