pageviews

vrijdag 23 september 2011

Vliegtuig bijna gemist

Ja mensen schrik niet, want het was bijna misgegaan.Als je eenmaal je boardingpas hebt gekregen wat overigens zonder een enkel probleem verliep, dan kun je door de douane en daarna ga je op zoek naar de Gate waar je het vliegtuig in stapt, nu hangen er op Schiphol zoveel borden en bordje 's dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Op onze tickets stond het vlucht nummer en het Gatenummer dit was G 8 dus kijk ik eens rond door die grote hal en ja hoor daar zie ik staan F Gate 8 dus ik zeg tegen moeders kom op meid daar moeten we naar toe.
Na een flinke wandeling! want Schiphol is groot komen we bij Gate 8 en zoeken daar een plaatsje op de daar aanwezige banken, ook zitten en komen er steeds meer mensen en die zien er echt niet uit als eskimo's maar als koreanen dus dat klopt ook allemaal.Als er dan een vliegtuig van de KLM aanland aan de Gate nummer G 8 krijg ik eigenlijk al wat een vreemd gevoel van dit klopt niet, maar ja er is aan de andere kant ook nog een pier en dat kan ik vanaf mijn plaats niet zien of daar ons vliegtuig mischien staat.
Als het dan op het laatst boardingtime is en dat wij door de Gate naar binnen moeten is daar nog steeds geen actie,en dan ga ik maar eens even kijken en vragen wat er mis is, nou de rapen zijn weer gaar hoor we zitten helemaal verkeerd we moeten helemaal naar de andere kant van de vertrekhal, en dat is zo'n 10 minuten lopen, dus wij als de gesmeerde je weet wel alles bij elkaar gegraaid en lopen lopen hardlopen en nog eens lopen en ja hoor in de verte zien we. G Gate 6 nog even vol houden en zo zetten we de eindspurt in.
Nu nog snel door de scanapperatuur en dan kunnen we naar de met smart kijkende en wachtende stewardessen die ons snel naar onze plaatsen loodsen, er zitten waarempel al een paar andere passagiers op onze plaatsen maar die moeten nu vertrekken en zo zit Aafke dan toch bij het raampje.
We zitten amper en daar gaat het zaakje al taxiënd naar de startbaan, ik waarschuw Aafke alvast voor het met bulderend geweld opstijgende gevaarte en die vind het maar niks ze knijpt mijn vingers haast plat van angst, maar dan zijn we los van de grond en gaan we met een rotgang omhoog into the blue sky.
Als we eenmaal op hoogte zijn gaan we een noordoostelijke koers aanhouden en zo komen we over het ijselmeer en over lemmer, Sneek en zo gaan we zelfs over Helgoland, Aafke waagt er een sms'je aan naar Marina, wat ze van zo hoog ook nog heeft gekregen zagen we toen we de telefoons In Seoul weer aan mochten.
Het vliegen op zich is erg rustig alleen het constante lawaai van de motoren is storend, nee dan liever onder zeil.
Het word nu snel donker en nadat we wat te drinken en te eten hebben gehad gaan de lichten binnen ook uit, en kun je gaan slapen of TV kijken of een boek lezen.
Als we dan nog twee uur te gaan hebben krijgen we ons ontbijt, nou ja ontbijt kun je het niet noemen het is eerder een diner.
En zo landen we om precies 06:45 op Seoul na 10 uur en 5 minuten vliegen.
We stappen als laatsten er weer uit want we kwamen ook het laatst binnen, en gaan dan maar weer een inmense hal binnen met practisch geen borden en sluiten aan bij een lange rij transfergangers, laten weer onze paspoorten zien en komen weer door de bodyscan en de laptop en de iPad moeten weer in een bakje, gelukkig gaat het allemaal vlotje's en we zitten nu te wachten in de lounge tot we weer naar de gate moeten in dit geval Gate 15 .Ik kijk nu wel twee keer of het klopt want om weer te hollen en te draven lokt mij niet aan.
De bovenste foto was dus het verkeerde toestel.

En Aafke zittend in de lounge van Seoul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten