pageviews

dinsdag 21 mei 2013

Cuxhafen naar Brunsbüttel op 18-05-2013

Om 05:30 loopt de wekker af, en snel wassen en aankleden dan wat thee en een broodje.
Als ik de laptop opstart, geeft die weer problemen, de muis is gek geworden en springt als een gek heen en weer op het scherm, en wat ik ook probeer ik krijg het zaakje niet aan de praat, en we besluiten om gewoon weg te gaan we hebben buiten de plotter en ook de Ipad om op te navigeren, alleen kan ik dan niet andere schepen zien want mijn AIS ontvanger is op de laptop aangesloten.
Het is wel slecht zicht maar dat komt door de motregen en dat is dus beter dan mist.
Als we onderweg zijn probeer ik het nog eens om de laptop aan de praat te krijgen, en wonderwel lukt dat bij de eerste keer, dus hebben we er weer om zo maar te zeggen een extra oog bij.
Helaas varen we weer op het oliezeil want er staat geen wind, na drie uurtje 's zijn we bij de sluis en al snel kunnen we erin met nog een aantal andere jachten die er al voor lagen te wachten.
Het schutten duurt ongeveer een kwartier want we moeten 1,5 meter zakken, dan mogen we de sluis uit en gaan we gelijk naar de haven toe, waar nu natuurlijk plaats zat is.
We meren af aan de buitenzijde, dat is waar de grootte schepen langs varen de sluis in.
Dan gaan we het dorp in om te kijken of we ook ergens soda of iets als biotex kunnen kopen want mijn hand zweert nog steeds, ondanks ik hem al een paar keer in een bakje met dettol heb gehad.
We zoeken vergeefs om de Aldi die hier al jaren vlakbij de haven zat, ik zeg zat want we kunnen hem nergens vinden als we navraag doen aan een voorbijganger zegt die dat de Aldi is verhuisd naar de andere kant van het dorp, en dat is ons te ver lopen.
Er is echter even verderop wel een andere supermarkt, maar hoe we ook zoeken we vinden geen soda of iets wat op biotex lijkt, uiteindelijk komen we terecht bij de apotheker en als ik hem mijn hand laat zien geeft hij mij een desinfecterende spray die ik er regelmatig op moet spuiten en daarna weer een pleister er op plakken.
Als we weer aan boord komen ga ik toch nog maar eens met de hand in een bakje met dettol en daarna wat spay erop met als laatste pleisters en leukoplast.
Omdat we vanavond de finale hebben van het songfestival sluit ik de tv en de versterker aan op de omvormer en ga het zaakje laten zoeken naar zenders in duitsland, hij vind er 11 stuks en ook is daarbij de zender van het songfestival., om negen uur ziitten we te kijken naar het hele gebeuren , maar we kunnen niet zeggen of er eentje boven alles uitstijgt, wel verwonderen we ons dat het nederlandse liedje waarempel bij de eerste 10 eindigd en dat hadden we niet verwacht.
Om 00:30 is het spektakel afgelopen en duiken we onze kooi in










Geen opmerkingen:

Een reactie posten