pageviews

woensdag 22 mei 2013

Zondag 19 mei 2013 Kielerkanaal

Om 08:15 en een kwartier later zitten we alweer aan ons ontbijt, dan zien we opeens dat het meer dan 20 meter lange zeiljacht dat tegen ons en onze achterburen aangemeerd ligt opeens gaat losgooien, omdat we niet weten wie er nu gaat vertrekken, zij of de achterburen springen we overend en besluiten om te vertrekken voor ze eventueel van plan zijn om weer bij ons langzij te gaan.
We maken los en varen de haven uit en ook onze achterburen gaan vertrekken het grote jacht ligt te wachten om weer te gaan aanmeren op onze plaatsen, dus maar goed dat we nu weg zijn.
En zo varen we om kwart vor negen de haven uit.
Het motregent en zo gauw als het kan zet ik Appie aan en ga zelf mooi onder de sprayhood zitten, even later word het droog en zelfs de zon laat zich zo nu en dan zien.
Onderweg gebeurt er gelukkig niets en na 9 uren varen kunnen we gelijk door de sluis, er lagen al een paar jachten voor de sluis rondje 's te varen.
Als we afmeren aan de pontons die langs de kademuur liggen en die mee op en neer gaan bij het schutten, maakt Aafke een poging om in het water te duiken, want ze struikelt over een harpsluiting met ketting die er voor zorgen dat de pontons op hun plaats blijven, gelukkig houd ze het op de been maar het scheelde niet veel.
Als we vastliggen ga ik naar de sluismeester om te betalen, en als ik bijna bij het drie verdiepingen hoge gebouw ben hoor ik iemand roepen dat er een nieuwe betaalautomaat beneden staat, zelfs twee ontdek ik later.
Het zijn ernorme kasten en je kunt er met pin, muntgeld, en met papiergeld betalen, de sluismeester kan schijnbaar meekijken want hij geeft aanwijzingen hoe het systeem werkt.
Eerst moet je kiezen of je een gedeelte van het kanaal hebt gevaren, of dat je het hele eind van Brunsbüttel hebt gevaren, dus toets ik het laatste aan op het scherm dan wil hij weten of je langer of korter bent als 20 m, nou korter dus, dan kan ik kiezen tussen meer of minder dan 12 m , en natuurlijk kies ik voor minder want dat scheelt 22 euro.
Dan kan ik kiezen hoe ik wil betalen, na twee betaalpassen met meastro er in te hebben ingestoken krijg ik de melding van pas niet geschikt, dus dan maar met papiergeld ik voer een biljet in van 50 euro en dat vreet ie wel als ik wacht wat er nu verder gaat gebeuren komt er opeens een biljet van 10 euro uit de gleuf, ik denk het zal toch niet hé dat hij weet dat ik langer ben dan 12 meter, maar dan komt er plotseling weer eentje van 10 uit de gleuf en even later nog één hè hè dan hoor ik een geluid uit de bak beneden komen, en als ik mij buk zie ik helemaal rechts een munt van 2euro liggen en helemaal links een bonnetje met het betaalde bedrag erop van 18 euro, zo dat is weer gelukt.
Als ik weer aan boord ben kunnen we gelijk losgooien en even later maken we weer vast in het naast gelegen haventje we blijven hier vannacht maar liggen want het havengeld is hier slechts 10 euro inclusief gebruik van toiletten en douche 's
Nu is het tijd voor een aankomstborrel, het worden er twee want op één voet kun je niet lopen.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten