pageviews

donderdag 2 mei 2013

Nog steeds veel te koud om te zeilen.
Allereerst even een  excuus voor het vorige bericht, maar om een of andere reden ging het verkeerd en van Google kreeg ik al een mailtje dat er bij hun iets verkeerd gegaan was en dat is wel mooi, maar niet oké,  en het lukte mij niet om het weer goed te krijgen, dus sorry !!.

Nog steeds is het volgens ons veel te koud om het water op te gaan, we liggen nu een week in Franeker en we hebben elke avond de kachel aan, want anders is het niet uit te houden, gelukkig is er nog steeds wel wat kluswerk en hoeven we ons niet te vervelen maar het tijdstip van vertrek komt steeds dichterbij.

Het plan is om Dinsdag 14 mei om 17:00 uur te vertrekken naar Vlieland, en dan Woensdag 15 mei om 07:00 uur vanaf Vlieland de eerste hobbel te nemen naar Borkum wat ongeveer 75 mijl is en omdat we 8 uur lang de stroom mee hebben kunnen we met gunstige wind die afstand wel tussen 10 en 12 uur afleggen, maar alleen met gunstige wind zoals ik al zei.

Voor wat betreft de periode tussen nu en vertrek, zullen we vanwege Aafke haar knie het zeilen maar even op een laag pitje zetten, want met die knie gaat het nog steeds niet goed, en dat kan dus altijd nog roet in het eten gooien, want als ik alles alleen moet doen dan kunnen we alleen maar overdag met gunstig weer de duitse bocht door, en dat kan dus wel eens wat langer gaan duren dan wij gepland hebben.

Als we eerst maar door het Kielerkanaal zijn dan kunnen we met wat kortere dagtochten best wel op tijd in Stockholm zijn waar John en Marina met de kleine Ariane aan boord komen, we moeten daar op 14 juni zijn dus we hebben bijna een maand om daar te komen, het moet al heel raar weer zijn als ons dat niet gaat lukken.

Mochten er tussen nu en onze vertrekdatum zich noch bijzonderheden voordoen, dan laat ik jullie dat weten, maar zoals het nu lijkt is daar weinig kans op, of de Russische Ambassade zou eventueel voor wat vuurwerk kunnen zorgen want we kunnen a.s. Maandag tussen 12:00 en 13:00 uur onze visums weer afhalen bij loket nr:6 ik hoop dat alles in orde is maar ik heb die lui niet zo hoog en ik ben er niet helemaal gerust op.

Dit was het voor nu, en ik meld mij wel weer als er wat mee te delen valt.

De Groeten uit een koud Franeker. 

Pieter en Aafke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten