pageviews

dinsdag 18 oktober 2011

Ochtendwandeling bij zee

Wat gisteren niet lukte gaat nu wel lukken, we zijn al vroeg wakker, en trekken onze wandelschoenen en korte broeken aan want it sil heve.
Om kwart voor acht stappen we in de auto en gaan we richting zee, zo'n 5 minuten rijden hier vandaan.
Als we daar aankomen zijn er al veel mensen met hetzelfde doel als wij.
We rekken onze spieren een poosje om warm te worden en dan gaan we voor het eerst een halfuurtje lopen.
Het eerste stuk is vrijwel vlak, maar al gauw gaat het heuvelopwaarts en komen we hijgend boven, waar we even stoppen om te kijken of er ook walvissen zijn, helaas zien we er geen een, en dan gaat het weer verder nu eens heuvelafwaarts en dan weer op en zo nu en dan een vlak stukje langs het strand.
Aafke wil nog wel een poosje doorgaan, maar Ralph zegt dat hij het zo welletje's vind en ook zit Ava al op ons te wachten, zittend op een bankje met een boek, zij heeft alleen het vlakke deel gelopen omdat zij last heeft van haar heup.
We gaan weer op huis aan voor een shower en dan zitten we even later fris en hongerig om 09:30 aan een heerlijk ontbijt.ik heb mij na het douchen even gewogen en ik weeg nu voor het eerst sinds mischien wel 30 jaar onder de honderd kilo om precies te zijn 98.5.
Het zal wel komen doordat ik in Glen Davis' ziek ben geweest, en zoals Johan Kruif altijd zegt;Elk nadeel hep ze voordeel komt nu uit.
Om een uur of twaalf stappen we weer in de auto, nu voor een rondje om het meer gelegen noordelijk van Gosdord.
Ralph laat ons eerst nog even zien waar zijn oudste zoon woont, en ik moet zeggen dat die op een prachtige plek woont, en ook het huis is een plaatje met het zwembad erbij, je kunt wel zien dat de levensstandaard hier hoog ligt, de huizen zijn nieuw en wij zien hier ook geen oude auto's rijden
Het gaat hier goed kun je wel zien.
Verder gaat het weer en we zien allerlei mooie plaatsen bij de zee, die erg in trek zijn maar de prijzen van de huizen zijn niet bepaald goedkoop.de meeste huizen die we zien, hebben meestal twee of drie etage 's met kamers die allemaal zicht hebben op zee.
De prijzen liggen tussen de een en vier miljoen Australien dollars.1,33 dollar is een euro.
Onderweg lunchen we weer bij de visboer en nemen weer Fish and Chips.
Om 17:00 uur zetten we de meisje's af bij de kippenboer hier vlakbij en ze lopen straks wel naar huis.
Ralph praat nog even met de mannen die hier aan de weg bezig zijn, ze maken zulke trillingen om de onderlagen voor de weg goed stevig te maken, dat een buurman twee huizen verder zijn huis uitboet omdat het niet meer vertrouwd is om er in te wonen, het kan zo naar beneden glijden de helling af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten