pageviews

woensdag 19 oktober 2011

Weekje naar het zuiden

Vanmorgen is iedereen al wakker en in actie, behalve ik.
Gisteravond i.p.v. 2 pilletje's er 3 genomen omdat ik de nacht er voor bijna niet geslapen had en de hele godganse dag heb zitten gapen als een bruinvis.
Nadeel is nu dat ik slaap als een varken, en pas om halftien mijn ogen met moeite open kan krijgen.
Snel een streek om de kop en dan ontbijten.
Ralph was vanmorgen al om zes uur uit bed, want hij moest het grasveld bij de kerk nog even maaien, en Ava is net vertrokken om bijbelles te geven aan klas drie op school.
Aafke is met de koffers in de weer, want we nemen voor een week niet alles mee, en dus moet alles wat we nodig hebben in een koffertje.
Aafke gaat even naar de overkant van de weg kijken, bij een groot tuincentrum, maar komt al snel weer terug want ze durft de weg niet over te steken.
Het is hier op het moment een al lawaai en getuit van achteruitrijdende machine's die bezig zijn met de weg.
Ze maken van een tweebaansweg nu een zesbaansweg, en dat heeft nogal wat voeten in aarde.
De aanwonende bewoners moeten zo nu en dan een paar dagen hun huis uit want dat is dan tijdelijk onbereikbaar, ze worden dan zolang in een hotel ondergebracht.
Het is al anderhalf jaar zo, en de mensen zijn het spuugzat, dat het zolang duurt.
Om halftwee is het dan zo ver dat we kunnen vertrekken uit deze lawaaiige omgeving.
Na anderhalf uur maken we een stop, en tot onze verbazing bij een Nederlands winkeltje dat hier ergens verstopt op een industrieterrein is gevestigd.
We stappen de winkel in en staan in Nederland, met Nederlandse muziek op de achtergrond van Ria Valk en Ron Brandsteder.
Je kunt hier letterlijk alles krijgen en we kopen van alles zoals hagelslag cup à soup erwt, kippers in olie, roggebrood, en nog veel meer.
Dan gaan we koffiedrinken, en een broodje Ham Kaas voor mij en Aafke neemt een broodje met twee kroketten, ook nemen we een portie bitterballen en Ralph neemt een broodje rookworst met mosterd.
Na dit intermezzo gaan we weer verder richting Canberra we stoppen onderweg nog een keer om te tanken en de benen even te strekken en rijden dan in een keer door naar onze overnachtingsplaats.
Het is een oud RK gebouw en het was voorheen een seminarie nu word het gebruikt voor y.w.à.m. wat betekent jeugd met een opdracht.
We zijn te laat voor het avondeten en na ons op onze kamers te hebben geinstaleerd gaan we op zoek naar een eettentje.We slagen snel en komen terecht bij een koffieshop waar Aafke en ik een pizza delen en Ralph neemt een broodje hamburger terwijl Ava zich op een visje stort met veel groente en patat erbij.
Wij kunnen de pizza net op want hij is erg machtig, "kip met annanas," heerlijk.
Na alles te hebben verorbert gaan we terug naar ons nachtverblijf en spelen op onze kamer nog een spelletje Double Trouble wat de heren op haren en snaren winnen.Ralph en Ava nokken af naar hun kamer en wij lezen nog even op ons bed en doen dan ook onze oogje's toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten