pageviews

vrijdag 21 oktober 2011

Vervolg Canberra

Vrijdag 21-10-2011
Uitslapen tot wel 8 uur vanmorgen, na de nodige lichamelijke handelingen als plassen, wassen, en scheren, zitten we weer aan een uitgebreid ontbijt.
Als we eindelijk zijn uitgegeten en ook onze lunchpakketten hebben gesmeerd en belegen, gaan we naar de vlakbij zijnde exhibition van Campers, Caravans, en Tenten etc etc etc.
We slenteren er twee uren rond, en hebben het dan wel gezien, en rijden naar de stad en zoeken weer een plekje om onze lunch op te eten.
Na wat heen en weer rijden vinden we een leuke plek waar het overigens wel erg druk is, maar er is nog wel een mooi plekje te vinden onder de bomen.
Het is weer vis vandaag tussen de broodje's, en het smaakt weer voortreffelijk.
Ook worden we weer omringt door vogels die de gekste geluiden maken, ze eten gewoon uit je hand zo tam zijn ze.
Na de lunch gaan we naar de glasblazerij, die is vandaag wel open maar er word helaas geen glas geblazen vandaag.
Wel is er een vrijwilliger die ons rondleid door het oude gebouw, het was voorheen het eerste nationale gebouw van Australie n.l. Een energiecentrale op uiteraard kolen.
We kijken nog even in het winkeltje, maar de prijzen waren van dien aard dat ze onze koopkracht te boven gingen.
Nu gaan we naar de zendmast die op een heuvel staat, en daardoor een geweldig uitzicht geeft over de stad en de omliggende meren en bossen.
Na ook hier van te hebben genoten, gaan we naar de botanische tuin van Canberra, waar we weer heel wat mooie bloemen, en nu ook veel hagedissen zien die heerlijk van de zon liggen te genieten aan het einde van de dag.
Als we dan om een uur of vijf thuiskomen, neem ik nog een paar foto's van de bloemen hier op het terrein die nu door de avondzon worden beschenen.
Om zes uur gaat de bel voor het avondeten, we krijgen cornedbief met aardappelen en brocoli, ook nog wat prei en witte kool erbij, voor de saus bedank ik maar volgens Aafke was die erg lekker.
Vanavond gaan we op bezoek bij Jason en Rebecca met hun drie kinderen die hier op een halfuurtje rijden vandaan wonen.
Hij zit in het leger, en heeft ook in de Golfoorlog moeten vechten, als ik hem vraag wat voor werk hij daar precies
deed, zegt hij dat hij daar niet over mag praten.
Wel krijg ik te horen dat hij bij de communicatie werkte.
Om halfelf zijn we weer thuis, nemen nog een wijntje en een koppie thee, en gaan dan te kooi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten