pageviews

donderdag 27 oktober 2011

Tilba-Tilba

Als ik wakker word, is Aafke al bezig met haar zwemkleding, want zij gaat samen met Ralph nog even een duik nemen in de swimmingpool.
Ik draai mij nog eens lekker om, want ik heb vannacht niet zo goed geslapen, door dat ik last had van mijn nek door al dat gehobbel in de auto en door het tennissen van gistermiddag.
Maar even later moet ik er toch af, want anders mis ik het ontbijt.
We wilden om kwart voor negen weg maar het word iets na negenen dat we het terrein afrijden.
Eerst doen we nog wat mooie uitkijkplekje's aan en dan gaan we naar het plaatsje Tilba Tilba eerst stoppen we nog een keer onderweg om broodje's voor de lunch te kopen.
Als we in Tilba-Tilba aankomen gaan we eerst koffiedrinken, we zien een uithangbord bij de Baker en daar kun je ook koffie krijgen.
Helaas is het oploskoffie en dat wil Ava niet en dus gaan we naar de overkant waar wel espresso en mokka te koop is en ook hebben die er wel wat lekkers bij.
Een tien minuten later zitten we alweer te smullen van een skone met een soort jam met slagroom in een apart schaaltje erbij.
Bij ons doen ze dat direct in het taartje, maar hier doen ze dat wat moeilijker.
Na deze tractatie gaan we het stadje in en het blijkt wel wat op Mogo te lijken, maar dan meer winkeltje's met nog veel meer leuke dingen dan in Mogo.
Ralph zit na een halfuurtje al weer in de auto, maar de dames zijn nog lang niet uitgewinkeld.
Pas na nog een halfuur zijn ze zover dat we verder kunnen.
Ava koopt een paar goede schoenen, en Aafke past de ene na het andere fleecejack aan maar ze zijn allemaal te strak, en dat is jammer want ze waren wel heel appart.
We vertrekken en komen terecht bij een mooi plekje dicht bij zee, maar het waait er nogal flink zo nu en dan, maar we gaan toch maar bij een picknicktafel in de zon zitten.
De lunch bestaat uit lekkere broodje's die nog een beetje warm zijn, met vis uit blik erop in dit geval gebakken Haring in olie.
Het smaakt weer voortreffelijk maar we moeten wel oppassen want anders waait de boel zo nu en dan bijna van de tafel af.
Nadat we alles op hebben en de zaak weer in de auto hebben opgeborgen gaan we naar zee, om te zien of er ook walvissen te zien zijn.
We zitten nog in de auto als Ava roept kijk daar, en ja hoor ze zijn te zien, welliswaar in de verte, maar we zien er minstens drie die steeds ver boven het water uitkomen en zich dan weer in zee laten ploffen.
Ook zien we ze vaak spuiten als ze boven komen om te ademhalen.



Na al dit spektakel gezien te hebben lopen we naar de andere kant, want daar is de ingang van de haven en er komt net een boot aan met vissers aan boord, als hij bijna de haven in zal varen draait hij plotseling om en vaart weer de andere kant op, wij staan verbaast te kijken, maar dan opeens zien we waarom hij is omgekeerd.
Er zwemmen wel een stuk of vier vijf dolfijnen om de boot, en mischien gooien ze wel visafval overboord waardoor ze bij de boot blijven zwemmen.
Even later zien we ze wegzwemmen en komen ze wat dichter bij de kust, zodat we ze nog beter kunnen zien.
Wat een mooi schouwspel, eerst de Walvissen en daarna de Dolfijnen.
Maar we moeten verder, want Ralph en Ava willen ons de streek laten zien waar veel weilanden zijn met koeien, en ook staat daar al sinds 1899 een melkfabriek met een kaasmakerij.
De plaats heet Bega, wel niet zo'n mooie naam maar is wel heel bekend in Australie.
Ze hebben niet te veel gezegd want deze streek is echt mooi.
Het landschap is heel heuvelachtig met prachtige valleien met mooi groen gras.
Hier lopen de koeien nog gewoon buiten, want er is ruimte genoeg.
De fabriek zelf is niet meer te bezichtigen, maar er is wel een museum en kaasproeverij bij.
We proeven de diverse soorten kaas, en we kopen er een paar soorten in een pakje voorgesneden en al.
Ook maken we een wandeling door het museum en er staan hele mooie oude werktuigen, waar ze vroeger van de melk kaas maakten.
Na dit alles te hebben bekeken gaan we nog even buiten zitten bij een picknicktafel en eten en drinken nog wat van wat we mee hadden genomen vanmorgen.
Het word tijd om op huis aan te gaan, en dat doen we in een keer met een korte onderbreking voor wat boodschappen.
Om halfacht zijn we weer in het huisje, en Ava maakt een Omelet met wat we nog aan restje's hadden overgehouden gisteren.
S'avonds spelen we nog twee keer Double Trouble met een onderbreking van een kwartiertje, doordat Silvia ons videobelde via skype, en gaan dan om halftwaalf naar kooi.
Het was weer een mooie dag, en morgen is deze week vakantie met Ava en Ralph alweer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten