pageviews

zondag 2 september 2018

Zondag 02-09-2018 voor anker bij het eiland Drejø.

Na de rustigste nacht ooit, zitten we om halftien aan ons ontbijt omdat we nog maar een brood hebben eet Aafke crackers, en ik mag het lekkere zachte Deense brood oppeuzelen, en dat doe ik graag.
Daarna ga ik even een rondje om de boot met ons bijbootje en haal ik de roesttrepen eraf die nog steeds terugkomen en waar we al een paar jaar mee worden geconfronteerd.
We denken te weten waar die ellende vandaan komt, maar dat is moeilijk te bewijzen.
Het zit ook alleen aan de bakboordkant van de boot, en wij vermoeden dat het overgewaaid ijzerslijpsel 
Is dat op de boot is terechtgekomen en daarna tussen voetrail en de profiellijst die aan de buitenkant zit Is gespoelt en daar is blijven hangen met als gevolg dat het is gaan roesten en dat veroorzaakt roeststrepen op de zijkant van de boot.
Het kan niet zo zijn dat de rvs bouten waarmee deze lijst aan de boot is geschroeft het hebben gedaan
Met pure shipclean wil het er redelijk af, maar het blijft maar doorgaan, en dat is balen natuurlijk.
Om halfeen drinken we koffie, met een broodje erbij, en daar hebben we ook nog een aantal van en dus hoeft Aafke niet alle crackers op te eten.
Daarna brengen we de rest van de dag door met lezen, en van het zonnetje te genieten want die schijnt weer uitbundig vandaag.
We lagen hier tot een uur of drie nog alleen, maar één van de ankerliggers van gisteren is ook hier weer voor anker gegaan, en een uurtje later nog weer een Duits jacht met een schipperse die van zwemmen in de blote niks houd, nou zij liever dan ik want het zeewater is hier nog maar 17,5 graden en dat is mij veel te koud.
Ook Aafke houd de kleren aan, en die zwemt wel graag maar niet met deze temperatuur.
Morgen gaan we op tijd weg, want na morgen krijgen we een periode van erg licht weer dus met weinig wind, en daarom zeilen we morgen naar Maasholm aan de rivier de Schlei en als de windrichting daar dan goed is gaan we bij schleimunde voor anker, en de dag erop naar Kappeln om wat boodschappen te doen en diesel te tanken voor de terugreis naar Fryslãn.
Het word morgen mooi weer, tenminste als we deze zonsondergang moeten geloven.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten