pageviews

donderdag 30 mei 2019

Hemelvaartsdag Donderdag 30 mei 2019.

Vandaag was het in principe de bedoeling om weer terug naar Workum te zeilen, maar het weer is vanmorgen niet echt uitnodigend om daar heen te varen, en dus blijven we maar lekker hier wat om pannekoeken.
Het is hier trouwens erg druk vanmorgen met platbodems die vanaf het wad het IJselmeer opgaan, en vannacht om een uur of één kwam er nog een jacht binnen die nogal wat lawaai maakten en achter ons gingen liggen.
Wij brengen de dag door met lezen en nog wat kleine klusje's, ook ga ik even stoeien met de radar want dat ding is wel erg belangrijk bij slecht zicht en dat hebben we al een aantal keren meegemaakt de afgelopen jaren dat we in de Oostzee waren, en ook op de reis naar Brünsbuttel zijn we bij de Elbe en de Weser verrast door dichte mist en moesten we door een veld met ankerliggers mannouvreren.
Het is hier bij Kornwerderzand wat betreft het interpreteren van radarbeelden heel goed om er mee te oefenen, en dat doe ik dan ook., en zo leer je er tenminste weer mee om te gaan.
Na een uur te hebben gespeelt met het apparaat, weet ik de instellingen weer te beheersen, en hopenlijk hoef ik het niet te gebruiken op onze reis, maar ik ben weer paraat.
Morgen is het de bedoeling om richting den Oever te gaan en zien of we daar ook een plekje kunnen vinden om voor anker te gaan of dat we daar een plekje kunnen vinden aan een steiger bij de sluis daar, net zoals hier.
Daarna willen we door de sluis het wad op en dan of naar den Helder of eventueel naar Oudeschild op Texel te gaan, daar een dagje doorbrengen en daarna naar Harlingen te zeilen want Woensdag moeten we even oppassen bij John en Marina vanwege het knippen van de amandelen van Silvan die daar erg veel last mee heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten