pageviews

donderdag 22 augustus 2019

Dinsdag 20-08-2019 van het Gieselaukanaal naar Brünbuttel.

Vanmorgen waren wij nog bezig met ons ontbijt toen de bemanning van de boot waar we mee zouden vertrekken al in de startpositie stond, en dus zijn wij iets later dan hun vertrokken uit het kanaal, wanneer we vanuit het Gieslaukanaal de NOK weer opvaren zien we de buien in de verte al hangen en die kunnen we waarschijnlijk niet ontlopen, we laten het maar over ons heen komen en wanneer het dan al begint te regenen zet ik de stuurautomaat aan en ga gedeeltelijk onder onze buiskap zitten met een grote Heineken paraplu boven mijn hoofd en op die manier houden we het droog.
Het gebeurt onderweg nog wel een paar keer, maar heel erg veel hemelwater krijgen we niet over ons heen.


Het ziet er niet naar uit dat we het droog houden deze rit.


Eerst vaart ons een containerschip voorbij die als thuishaven Heerenveen had, en even later komt ons een tegemoet met Harlingen er achter op.

Onderweg naar Brunsbüttel komen we meer verkeer tegen dan gisteren, zoals boven te zien is, maar zo druk als de jaren hiervoor is het allang niet meer
Het was toen we vertrokken nog 40 km ongeveer en we komen om halftwee de haven binnenvaren en vinden een plaatsje achter onze vrienden uit Westergeest die hier om 13:00 uur al vastmaakten.
Na eerst wat te hebben gegeten en gedronken lopen we gezamelijk het dorp in om boodschappen te gaan halen, want er is weer van alles een tekort.
Aafke en ik gaan naar de wat verder op in het dorp gelegen vestiging van de Aldi, en komen er achter dat er achter de Aldi ook nu een Lidl vestiging is.
Eerst gaan we dus maar even die nieuwe Lidl winkel verkennen, en dat ziet er mooi uit en een deel van onze boodschappen doen we dus daar, daarna nog even bij de Aldi wat producten halen en dan reizen we weer af naar de boot waar we om goed vijf uur weer aankomen.
S,avonds drinken we een borrel bij de Westergeesters, en we besluiten dat we morgen hier ook nog maar even blijven en pas Donderdag richting Cuxhafen vertrekken want de beloofde wind komt waarschijnlijk een dag later dan was voorspelt en bovendien is het havengeld hier slechts 10 euro en in Cuxhafen 24 euro dus twee vliegen in een klap zal ik maar zeggen.
Wanneer de meeste boten morgen zijn vertrokken gaan onze vrienden tegen onze boot aanliggen,zodat we morgen allebeide ongehinderd weg kunnen varen zonder dat er een andere boot moet verkassen vanwege onze vertrektijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten