pageviews

maandag 19 augustus 2019

Vrijdag 16-08-2019 vertrekdag van de Fam: John en Marina Oud en kroost.

Vandaag slapen we een beetje uit, want John en Marina en de kinderen gaan vanavond weer terug naar huis en dat is in dit geval Franeker de afstand is zo'n 600 km.
Marina gaat nadat we ons gezamelijk ontbijt weer naar binnen hebben gewerkt, aan de slag met het verzamelen met van alles en nog wat van alle spullen die ze hier mee naartoe hebben gebracht en dat was nogal wat.
John gaat met Aafke en de kinderen nog even met de bijboot op stap, en dus zetten we het 4 pk Suzukimotertje aan de spiegel van de rubberboot, kijken nog even of er nog genoeg peut inzit en dan zetten ze nadat iedereen een plekje heeft gevonden af naar de haven aan de overkant t.w. Aarø, wat ongeveer 1250 m varen is.
Ikzelf ga ook wat bezig met de boot, en haal eerst de schoonloopmat die voor het aanrecht en de trap van de kajuitingang ligt eruit, en ga die met de waterspuit hier op de steiger eens even goed schoonspuiten, want we stofzuigen wel bijna elke dag, maar dit is toch wel even nodig.
Marina is om een uur of halfdrie klaar met haar inpakkerij, en ook John en Aafke zijn met de boot weer de haven binnengevaren.
Na eerst nog wat te hebben gegeten gaan we met ons allen snaar de krabbenvangsteiger, want ze willen Opa wel eens zien vissen, en ik moet eerlijk bekennen dat het erg leuk is om die arme beesten een knijper voor te houden met een stukje salamiworst ertussen.
Het vissen gaat mij goed af want ik vang er wel een stuk of tien, ook Aafke ligt plat op haar buik temidden van de kleinkinderen te vissen met een netje.
Ik zorg dat ze de knijper te pakken krijgen, en dan draai ik ze heel voorzichtig met mijn klein hengeltje omhoog en deponeer ze in het netje wat Aafke eronder houd.



We hadden van Houkje van de Cumulus een totebel gekregen, en daar vangen ze de kleine visje's mee die ze er met een knijper met salamiworst boven het net lokken en dan het net ophalen.
Wanneer we onze emmer gevuld hebben met wel 30 krabben grote en kleine, gaan we naar de krabbenracebaan waar we ze met vijf tegelijk weer naar hun habitad terug laten krabbelen.


De Ijcoslikkers arriveren per boot en landen op het strand.

Dan gaan we met z'n allen voor de laatste keer om een Deens Ijsje, en daar zijn de kleine maar ook de grote mensen wel voor te vinden.
Na de laatste dingen nog bijelkaar te hebben gezocht, gaan we nassie met sperzieboontjes eten en dan is het tijd om afscheid te nemen.
Het is 20 over acht s'avonds dat ze wegrijden, en later horen we dat ze om twee uur s'nachts Franeker binnen reden, dus dat was lekker vlot, mede door het feit dat het erg rustig was op de weg.


Klaar voor take of naar Franeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten