pageviews

vrijdag 2 augustus 2019

02-08-2019 Vrijdag van Ankerplaats Mittelfart naar Bogense op het eiland Fynen.

Vanmorgen wilden we op tijd vertrekken vanaf onze moorring bij Mittelfart, maar dat kwam een beetje anders, vanwege een sanitair probleem waardoor er eerst wat lakens en dergelijke gewassen en of verschoont moesten worden. 
Het werd uiteindelijk 10:35 dat we los waren van het grote gele geval en de wind die er stond was wel redelijk uit de goede richting, maar de kracht was weinig tot iets en dus hijsen we het grootzeil en houden de motor erbij aan en kronkelen we door deze diepe engte heen tot we eindelijk wat meer ruimte krijgen en dan kan de Genua er ook bij worden getrokken.



Het eerste deel maken we gemiddeld zo'n 2.5 knoop en het laatste deel word dat 5.0 knopen met een zeer constante wind van 11 knopen bijna recht voor de raap, en dat werd dus kruisen naar Bogense.
Het is natuurlijk voor de kinderen een lange zit, en dus moeten die ook wat worden bezig gehouden onderweg met spelletje's als treintje spelen en bootje varen met het tút tút bootje achter de boot.





Een paar keer zien we een bruinvis die boven komt voor zijn zuurstof, maar verder is het rustig onderweg en er komen ons meer schepen tegemoet, dan die er dezelfde kant opgaan.
Het weer is prachtig en de lucht helemaal blauw, met alleen mooiweerwolkje's rondom de horizon, een prachtige zeildag dus, alleen komen we doordat we moeten kruisen wel later aan dan we hadden voorzien i.p.v 15:00 uur word het 17:00 uur wanneer we de haven binnenlopen van Bogense.





Een varende fietsenstalling lijkt het zo langzamerhand wel.
Morgen gaan we eerst nog even Bogense onveilig maken en dan gaan we waarschijnlijk naar Æbelø rif.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten