pageviews

donderdag 22 augustus 2019

Maandag 19-08-2019 van Kiel Holtenau naar het Gieselaukanaal.

Zondag hadden we via de telefoon contact met bekenden uit Westergeest, die nu ook met hun boot bezig zijn het NoordOostzeekanaal te bevaren en zij liggen nu in Rendsburg en vertrekken vandaag met bestemming het Gieselaukanaal wat iets verder dan halfweg het Kielerkanaal ligt, en dus gaan ook wij daar naar toe om elkaar te ontmoeten.
Wij maken na het ontbijt om goed negen uur los van  onze ligplaats aan de kade bij Kiel, en varen richting sluis en wachten daar tot het witte licht begint te knipperen zodat we de sluis binnen kunnen varen.
Na een halfuurtje wachten is dat het geval en varen we met nog ongeveer 8 andere jachten de sluis binnen, het valt voor Aafke niet mee om met haar geblesseerde hand vanaf de boot op het naast de sluiswand drijvende ponton te springen maar het lukt haar prima, helaas ziet ze wanneer ze om haar heen kijkt de ringen die op het vlot zitten niet, en gelukkig komt er hulp aan van het jacht wat achter ons ligt en zitten we even later met drie lijnen vast aan het vlot.
Het schutten zelf duurt ongeveer 20 minuten en om 25 minuten over tien varen we de sluis uit, we doen het rustig aan en laten iedereen maar voorbij racen , wij gaan toch niet verder dan het Gieselaukanaal en dat komt niet op een uur aan.
Het is vrij rustig op het kanaal, en we worden door geen enkel groot schip opgelopen, wel komen we een paar grote jongens tegen waaronder een cruiseschip van 266 m lang en 40 m breed en een aantal containerschepen.





Om vier uur die middag varen we het Gieslaukanaal op en even later liggen we achter onze kennissen uit Westergeest, die ons gelijk uitnodigen voor een kopje koffie waar we graag gehoor aan geven. In de loop van de avond komen ze bij ons nog even langs voor een borrel.
We spreken af dat we de andere morgen niet al te laat, maar ook niet heel vroeg richting Brunsbuttel gaan en dan wel zien wanneer we vandaar vertrekken naar Cuxhafen, want in het komende weekend gaat de wind voor een aantal dagen komen uit het Oosten en dan kunnen we wellicht in één keer door naar Lauwersoog en/of Norderney cq Borkum.
De Oostenwind zou wel eens te zwak kunnen zijn om echt veel mijlen te maken, en daar hebben we niet eerder zicht op dan wanneer we daar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten