pageviews

maandag 14 augustus 2023

13-08-2023 Lundeborg naar Rudkobøbing

Even een verkort verslag van onze reis naar Rudkøbing want het verhaal wat ik er van had gemaakt is door een of andere oorzaak verloren gegaan, dus dan maar even zo.
Zo goed ik mij kan herinneren vertrokken we om kwart over 10 uit de haven, en hebben eerst even een stukje gemoterd, en na een goede mijl de Genua afgerold de wind is compleet tegen dus we moeten kruisen om zeilend op onze bestemming te komen.
We varen gelijk op met een Duits jacht dat wat kleiner is als ons maar die heeft ook het grootzeil bij en dus zou hij sneller moeten zijn dan ons, maar we lopen langzaam op hem in, doordat de wind nogal vlagerig is onder invloed van de kust kan ik niet voor hem langs kruisen want loef wijkt voor lij en hij heeft z’n grootzeil over bakboord, terwijl ik geen grootzeil voer.
Elke keer dat ik denk nu waag ik het op, waait het op dat moment weer wat harder en dan lukt het mij niet om voor hem langs te lopen, en dus gaan we maar een keer overstag en gaan dan later wel zien dat we hem weer in kunnen halen.
Silvan helpt goed mee, maar is een beetje moeilijk bij de les te houden, maar ja wat wil je hij is pas 7 jaar oud en moet nog veel leren.
Na een mijl gaan we weer overstag en hebben nu vrij varen.
De verheid was 12 mijl ,maar wij maken er door te kruisen 21 mijl van tot we bij de betonde geul aankomen en dan gaan we de Genua wegdraaien en starten we de motor voor de laatste 3 mijl naar de haven toe waar we aankomen om 14:00 uur.
Dan moeten we nog een plekje zien te vinden, en dus bellen we met de Fam; Oud of die een plekje voor ons hebben gezien, ja dat hebben ze, maar de plekken die er zijn daar passen wij om de breedte niet in, en uiteindelijk vinden we een plek die het verst van alles afligt,  maar wel de enige plek met een drijvende steiger is.
Als we bezig zijn met aanmeren, zijn John en Novah ook al daar, en helpen ons bij het vastleggen later gaan ze met ons bootje er roeiend weer vandoor want dat is maar een hanestap i.p.v. de hele haven om te lopen.
Wij eten even een broodje en wat thee erbij, en dan komt de hele bubs er al weer aan in het bootje, en nadat ze op deze steiger hebben ontdekt dat er veel krabben zitten is even later iedereen bezig om er eentje te vangen, na een uur hebben ze er wel meer dan 10 en die nemen ze mee naar de krabbenbak voor een wedstrijd.
Na het eten gaan wij op zoek naar het havenkantoor en dan treffen we ze bij de krabbenbak en ze zijn onderweg naar de speeltuin, en dus lopen we met hun mee daar naar toe.
Het is een speeltuin met veel dingen op spiraalveren, en ook wat klimwerktuigen en er is een soort basketbalarena die ook gebruikt kan worden voor Hockey er zijn zelfs tribunes waar je als toeschouwer naar een wedstrijd kan kijken.





Silvan en Novah zijn er aan het autopetten, Novah met haar eigen autoped, en Silvan met eentje die er lag, waarschijnlijk vergeten door iemand.



Na een tijdje gaan we naar De Camper en zitten daar even lekker relaxt naar de zonsondergang te kijken, om negen uur roeien Aafke en ik in ons bootje weer naar de Marilena terug, zo nu eerst een bakje koffie, want daar zijn we wel aan toe.



Al met al een mooie dag vandaag, en bijna alles gezeild, nu eerst maar even slapen en dan gaan we morgenvroeg richting Bagenkop, om daar lekker te BBQuen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten