pageviews

dinsdag 30 juli 2019

30-07-2019 Van Aarø naar ankerplaats Torø bij Assens.

Het is vanmorgen tussen 08:00 en 08:30 tijd om op te staan en al snel zitten we gezellig met z'n allen rond de tafel te ontbijten, na een halfuur is iedereen weer verzadigd, en gaat de jeugd nog even onder begeleiding richting speeltuin en de toiletten.
Aafke ruimt de boel op en ik maak de boot zeilklaar, en dat is snel gebeurt.
Onze Duitse buren zijn al op een andere plek gaan liggen, want die wilden vandaag nog hier blijven, en op deze manier hebben wij ook geen druk meer op de ketel staan, en kunnen we dus weggaan wanneer we willen.
Het is vijf over half elf als we los zijn van de wal, en na alles te hebben opgeruimd gaan we onder zeil verder, we rollen alleen de Genua af en sukkelen met 2.5 tot 3.5 knopen richting Torørif bij Assens en dat is 7.5 mijl dus reken maar drie uurtje's varen.


Even meehelpen de schoot aan te trekken.

De wind is erg veranderlijk van kracht, en midden tussen de eilanden staat er practisch geen wind, en de laatste mijl gaat de motor maar weer aan, want anders is de dag voorbij voor we er zijn.
We proberen om nu eindelijk eens in die mooie ankerplaats te komen, maar dat loopt helaas voor ons wegens de diepgang niet goed af, het is niet diep genoeg voor ons, en dus zit er niets anders op dan de moorring te pakken waar we al eerder aan vast hebben gemaakt.
We hebben mazzel want er is ons nog niemand voor geweest.
Zo nu eerst maar even een broodje en wat drinken naar binnen werken, en dan kunnen de suppers en de roeiers weer even richting strand.





Nadat er een wat dreigende lucht in het zicht kwam, kwamen de suppers en roeiers al snel weer terug naar de boot, maar het viel gelukkig mee, en het plan was om later nadat de kinderen te bedde lagen nog even wat stenen te gaan zoeken maar helaas regende het toen een beetje en zijn ze maar aan boord gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten