pageviews

zondag 25 december 2011

Boxingday

Vandaag is het de dag dat de hele familie hier op tweede kerstdag bijelkaar komt.
Dit jaar zijn er in totaal 83 personen geweest en meer dan de helft kinderen en kleinkinderen.
Om elf uur is het Bea de oudste dochter van tante Rommy die als eerste komt, en ik kan nu ook al zeggen dat ze als laatste om halfeen s'nachts weer vertrekt.
Ja en als er een schaap over de dam is dan volgen er meer, en binnen een uur is de hele meute kompleet.
De grotere kinderen, maar ook de kleinsten, zijn in no time in het zwembad te vinden.
Iedere Familie neemt Eten en Drinken mee voor zichzelf, maar ook voor algemeen gebruik en op die manier is er altijd meer dan genoeg.
Ook Aafke waagt zich in de krioelende massa in het zwembad, en ik maak foto's van de zich in het water vermakende jeugd.
Later in de middag, mengen ook een aantal oudere leden van de familie zich tussen de schijnbaar nooit moe wordende en bommetje's makende jeugd.
Om twee uur word er gegeten, en moet iedereen uit de Pool.
Eerst de moeders met de kleine kinderen, en daarna de kinderen, en pas daarna mogen de volwassenen een rondje om de biljarttafel maken waar al de meegebrachte etenswaren
op staan uitgestald.
Als we allemaal dan één of meerdere keren ons rondje hebben gemaakt, haalt iedereen de zijn al dan niet geconsumeerde spullen weg, en word het desert klaargezet.
Nadat dat dan ook is weggewerkt, word alles weer opgeruimd, en gaat het hele gebeuren weer verder tot de eersten weer gaan vertrekken.
Ook wij vermaken ons geweldig, en praten dan met die en dan weer met een van de andere Familieleden.
Zo gaat het door tot we bijna van iedereen afscheid hebben genomen, velen zullen we na deze dag niet weer terug zien, maar we gaan bij een aantal nog wel even langs om afscheid te nemen voor we naar huis gaan.
Een aantal jongeren en Bea blijven nog een poosje bij elkaar napraten, tot ook die weggaan, en ook wij gaan nadat we nog urenlang met Bea hebben zitten kletsen en van haar afscheid hebben genomen om 01:00 uur naar bed.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten