pageviews

woensdag 10 juli 2019

10-07-2019 Van Mommark naar Avernakø voor anker.

Vanmorgen vertrekken we na ons heerlijke ontbijt, dankzij de meegebrachte aardbeien van Arnoud en Marjanne om 09:50 uit Mommark, en zetten koers naar Avernakø wat hier zo'n 14 mijl vandaan ligt. De wind is kracht 4 ongeveer 12-16 knopen en we hebben hem het eerste deel half, en later bakstag dus mooier kan bijna niet het loopt dan ook als een tierelier.


Het lacht Aafke wel toe, dit lekkere beschuitje met aardbeien.

Er komen nu steeds meer zeiltje's op het water, en dat kan ook bijna niet anders met zulk weer zoals het nu is vrijwel onbewolkt en een prachtige blauwe lucht.
Zoals ik al zei was het niet zover en we komen al om 12:00 uur aan bij de ankerplaats, waar we ook nog eens een moorring konden gebruiken zodat de spijker er niet in hoeft, en dat scheelt ook weer.
Het ligt hier heel beschut achter een klein bos met vrij hoge bomen, en we hebben hier ook nog 5 m water onder de boot staan, echt een superplekje.
Waarschijnlijk gaan we vrijdag of zaterdag richting Sönderborg omdat daar feest is en daar ontmoeten we Zondag dan Arnoud en Marjanne waarschijnlijk ook weer.
Arnoud zal even voor mij een wartelverloop ritselen en ook heeft hij wel een nippeltje voor dat ene fietsventiel en dat nemen ze dan ook even mee.
Verder hebben we de hele middag kunnen lezen, en kijken naar hoe andere jachten hier bij ons voor anker zijn gegaan, ook kwam er plotseling een watervliegtuig aanvliegen die hier vervolgens een landing maakte tussen de zeiljachten en die even later mooi naar de kant brommerde op z'n propeller, of ze aan wal zijn gegaan weten we niet, want we raakten ze uit het oog vanwege een bocht in de kustlijn.
Om een uur of vijf zagen en hoorden we ze naar de rand van de ankerplaats gaan, en vandaar tegen de wind in stegen ze op en daar hadden ze weinig ruimte voor nodig.


Toch de huik er maar even op want de zon brand alles kapot zonder bescherming.

We liggen hier nu met nog 13 andere jachten en enkele motorboten, en dat zijn denk ik allemaal overnachters, en zo goed ik heb kunnen zien zijn er maar twee vertrokken.
Dit was vandaag weer een Tuzendgûnedei en laten we hopen dat we daar meer van krijgen binnenkort, zo het nu lijkt blijft het morgen de hele dag bewolkt en dat is 100% tegengesteld aan vandaag.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten