pageviews

vrijdag 12 juli 2019

12-07-2019 van Fynshav naar Dyvig.

Na alle regen van vannacht en ook vanmorgen nog een bui'tje worden we om halfnegen wakker en omdat het nu ook nog niet helemaal droog is draaien we ons nog maar eens om en komen pas om halftien voor het licht.
Nadat we van ons ontbijt hebben genoten, met heerlijke broodje's en ons hebben gewassen en aangekleed gaan we de weersberichten nog maar even goed bekijken en aan de hand daarvan nemen we de beslissing of we wel of niet vertrekken naar Dyvig, dat is een prachtig mooie ankerplaats bovenin het eiland ALS.


Het zijn hier en daar wel wat wolkenvelden te zien.

We zijn hier wel eens eerder geweest en vonden het een hele mooie plek om te liggen, niet te diep water, en heel goed beschut tegen alle windrichtingen.
We vertrekken om twaalf uur uit de haven en eenmaal buiten hijssen we het grootzeil en even later rollen we ook de Genua af er staat tussen de 7 en10 knopen wind en die gaan we eerst even half nemen om wat uit de kust te komen, en daarna word het bakstag waarbij we ongeveer tussen de 3-4 knopen lopen gemiddeld, dat is niet erg snel maar geeft een beter gevoel dan vijf uur lang de motor aan.


Onderweg lezen we wat, en laten we de was drogen.

Er zijn om deze tijd maar weinig zeiljachten op zee te bekennen terwijl het best wel lekker is om buiten te zijn de zon laat zich zo nu en dan eens voorzichtig zien, maar later in de middag is hij er voor 80% bij.
Na vijf uren te hebben gezeild, is het opeens gebeurt, en krijgen we een windsprong en daardoor word het nu hoog aan de wind met 4-6 knopen en dat zien we een poosje aan maar de wind blijft erg zwak en dus zetten we het oliezeil erbij aan want anders word het wel erg laat voor we bij ons doel zijn.



Het is halfzeven wanneer we het anker laten zakken op dezelfde plek als de vorige keer en zo het nu lijkt houd het anker het, en dat kan ook bijna niet anders want er staat weinig tot geen wind hier op de ankerplaats.
Toen we hier aankwamen lag er nog maar één zeiljachtje, maar nu liggen er in dit kleine hoekje vijf waarvan  één motorboot die wel erg dicht bij ons zijn anker heeft uitgegooid.



We nemen eerst maar even een aankomstdrankje en dat is voor mij een witbiertje en Aafke houd het nog steeds bij rode wijn, daarna gaat Aafke zich met het avondeten bemoeien, en dat word gebakken aardappelen met sla met een kippepoot erbij.
Nadat we dan ook nog een toetje hebben weggewerkt, ga ik het journaal van 18:00 uur even bekijken, en dan blijkt dat ze thuis in Nederland flink wat wateroverlast hebben gehad en dus zijn wij er hier nog niet eens zo slecht af wat het weer betreft.
Morgen is het de bedoeling om naar Sönderborg te varen, omdat we zondag graag naar de festiviteiten willen gaan die er van 12 tot 15 juli zijn gepland.
We zullen proberen om met de boot een plaatsje aan de kade te krijgen, maar dat hangt natuurlijk af van de hoeveelheid schepen die dat ook graag willen, enfin we zien wel hoe dat uitpakt, en anders zoeken we een plek in de jachthaven die er niet ver vandaan is.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten