pageviews

maandag 29 juli 2019

29-07-2019 Aankomst van onze Familie John & Marina, Ariane, Novah, en Silvan.

We hebben net ons ontbijt gehad, en dan horen we een piepje van de telefoon, en na snel even gekeken te hebben komt het van onze verwachte gasten en ze hebben nog 8 minuten te gaan en dan zijn ze hier in Aarøsund.
Wij trekken snel wat schoeisel aan en lopen naar het parkeerterrein toe om ze te verwelkomen, gelukkig zijn ze hier gezond en zonder problemen aangekomen, alhoewel het rijgedrag onderweg van medeweggebruikers hen soms wel aggressief voorkwam, tenminste zo hebben zij het ervaren.
Na de nodige omhelzingen, en knuffels beginnen we maar met het transporteren van wat ze allemaal wel niet meegenomen hebben, en dat is nogal wat Oma heeft het er maar weer druk mee om het allemaal weer een plekje te geven, maar al gauw zit bijna alles op z'n plek, en omdat het behoorlijk warm is vandaag zoeken ze het water op.
Het Supboard van Marina word opgepompt en ook de rubberboot gaat te water en tegen drieën roeit en supt het hele zootje de haven uit, en zee op om even voorbij de haven naar het strandje te varen.
John ligt mooi voor in de punt van de boot even wat slaap in te halen, en ik ga er ook even bij zitten in de schaduw, en ook doe ik even later een vergeefse loop naar het havenkantoor voor een nieuwe volle gasfles, maar de havnvogt is schijnbaar permanent afwezig.





Wanneer ik weer terugloop naar de boot, komen de roeiers en suppers ook net weer aan met de kids en John heeft zijn slaap ook afgebroken.
Zo nu eerst maar even een verfrissing, kleur goudgeel, en ook de rest krijgt wat ze graag willen hebben.
John en Marina gaan gewapend met netje's en ander hengelmateriaal op krabbenvangst voor in de haven bij de krabbenracebaan waar de gevangen krabben een race lopen voor hun vrijheid.
Aafke heeft om goed zes uur de macaroni klaar, en ik loop naar het begin van de steiger om de hongerige wolven op te halen voor de schranspartij.
Dan is het tijd voor de jeugd om te gaan slapen, en het duurt niet lang of ze zijn onder zeil ondanks de warmte die ook in de boot merkbaar is, gelukkig kan de ventilator aan en dat geeft wat verlichting doordat het ding een draaiende beweging maakt veroorzaakt dit een luchtstroom door de boot, ook staan alle luiken en ramen open.
Ik ga nu eerst even mijn ruggegraat tijdelijk verlengen, en wanneer ik terug ben op de boot is er koffie, en gaan Marina en John nog even een rondje maken op hun supboard.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten