pageviews

zaterdag 20 juli 2019

Zaterdag 20-07-2019 Achter het anker in een baai bij Assens.

We hebben vanmorgen maar besloten om hier voor anker te blijven liggen, want het waait hier stevig, en het ligt hier zo mooi, en proviand hebben we nog voldoende.Aafke besluit om dan maar wat kleding en handdoeken e.d te gaan wassen, en al snel hangt er een hele rij wasgoed onder de giek te drogen en dat gaat erg snel met deze wind die uit het zuiden komt.
Na het ontbijt brengen we onze tijd door met lezen en wat rondstruinen op internet, en van onze medeliggers hier zijn er al drie vertrokken en eentje heeft zijn anker opgehaald en heeft de boot aan een nu vrijgekomen moorring vastgemaakt.
Om kwart voor twee zie ik een zeiljacht onze richting uitkomen en die gaat hier waarschijnlijk ook het anker laten vallen, het blijkt een modern zeiljacht te zijn en die komt uit Zweden, en als ik even op internet kijk zie ik hem varen op marinetraffic.
Het jacht heeft de naam Caramell en is 10 m lang bij 4 m breed, en komt rechtstreeks vanuit Laboe een jachthaven in het Kielerfjord bij Kiel Duitsland.
Hij vaart bij ons langs en gaat naar het kleinenere baaitje wat hier om het rif ligt, en de schipper is hier denk ik goed bekend want het geultje er naar toe is niet betont en daarom ben ik daar ook niet naar toe gegaan, maar ik ga het zodra het kan wel even onderzoeken want dat is een prachtige plek.





Dit is het Zweeds jacht Caramell ergens aan een kade.



Aafke haar was is dus al snel droog, en kan worden opgeruimd, en laat in de middag komt er nog een klein jacht van een meter of negen deze kant op en die zijn resoluut, want ze gaan linia recta op de eerste moorring af en die zijn waarschijnlijk bekend met de situatie hier, want die moorring ligt wel erg dicht bij het strand, en dat zou voor ons onbestaanbaar zijn om daar te gaan liggen i.v.m ons diepstekende roer.
Het is een Deens schip, en er zijn drie mensen, en naar later blijkt ook nog een grote hond aan boord, even later maken ze de rubberboot klaar die halfopgepompt aan dek ligt en nadat hij helemaal is opgepompt, gaat hij over de muur, en het is duidelijk dat de hond nodig zijn behoefte moet doen aan de wal.
Een man en vrouw roeien even later met de hond naar de wal, maar om alledrie in het bootje te komen was wel even een hele consternatie.
Zodra de hond de kans ziet spring hij uit de boot, en zoekt snel een plek om z,n darmen te legen en z,n water kwijt te raken, en even later zie ik ze richting het bos wandelen.
Het is nu onderhand vijf uur geworden en tijd voor ons dagelijkse happy hour, en dus heffen we even later onze glazen voor een proost op deze mooie dag achter de spijker, het is echter van korte duur, want de lucht betrekt in een snel tempo en als ik even goed naar de lucht kijk zeg ik tegen Aafke dat we spoedig met deze rolwolk te maken krijgen, het duurt dan ook niet lang meer of ik voel de eerste druppels al vallen en begin alvast met de kussens e.d onder de buiskap te leggen, terwijl Aafke snel naar binnen gaat om de luiken van wc en achterhutten dicht te doen, we zijn mooi op tijd en de bui barst nu in alle hevigheid los, ook de wind haalt aan en draait van Zuid-Oost naar West toe.
De mensen die met de hond zijn gaan wandelen zie ik nog niet terugkomen van hun wandeling , en het is voor hun te hopen dat ze ergens kunnen schuilen.
Ook begint het nu te onweren, en zo nu en dan zien we een bliksemschicht, maar verontrustend is het niet, dan heb ik wel ander weer meegemaakt waarbij het vuur drie uur lang niet van de lucht was.
Het regenen houdt pakweg een halfuurtje aan en dan minderd het alweer en word het weer wat lichter in het westen, ook komen de wandelaars weer terug en roeien met hun hond terug naar de boot waar ze als twee verzopen katten en een hond met veel moeite aan boord klimmen uit hun rubberbootje.
Ondertussen heeft Aafke de snert klaar, en dat past goed bij het einde van dit snertweer, het smaakt voortreffelijk en met een appel als toetje, en een kop koffie na, kunnen we er wel weer even tegenaan.


Onze rolwolk komt er met spoed aan.

De bui staat op punt om los te breken.

Het is even grijs van water.

Maar! Na regen komt zonneschijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten