pageviews

donderdag 18 juli 2019

Donderdag 18-07-2019 Van Sottrupskof naar het eiland Barsø

Om halfelf haalden we vanmorgen het anker weer aan boord dat hier drie dagen en nachten op de grond lag en de boot op z'n plaats heeft gehouden, we varen op de motor eerst de sund uit, want dan kunnen de accu's weer even bijgeladen worden vanwege het gebruik van de elektrische ankerlier.
Na een halfuur ga ik na het reef eruit te hebben gehaald het Grootzeil hijssen en meteen daarna rollen we de Genua ook af, er staat wel wat wind, maar die is hier erg veranderlijk wat richting betreft en we moeten nog al eens koers wijzigen en zeilen bijstellen.
Na zo'n twee uurtje's te hebben aangemodderd komt er opeens wind uit een totaal andere hoek en kunnen we mooi met halve wind naar ons doel toe zeilen en dat is het eilandje Barsø, we denken niet dat we de haven in kunnen maar voor ankeren is het een geschikte plek, en net voor ons ankert er een scherenkruiser met één persoon aan boord.





Het is hier waar wij liggen tussen de 6 en 10 meterlijn 7 m diep en daar laat ik het anker dus vallen en gooi er flink wat ketting achteraan, na er even een flink aan  te hebben getrokken voel ik dat we houvast krijgen, en dus kunnen we nu het grootzeil even netter opdoeken want dat is altijd een toer omdat een deel boven onze sprayhood zit, en daar kun je niet zo goed bij, en dus doen we dan meestal nog eens even over.
Het is nu drie uur, en tijd voor een blonde rakker, het is nu mooi zonnig weer geworden maar in de verte zie ik al weer allemaal koppen aan de lucht komen, enfin als we het maar droog houden.




A red sun at night is a sailors delight, but a red sun in the morning is a sailors warning.

2 opmerkingen: