pageviews

zaterdag 8 augustus 2015

Van Fakse Ladeplads naar Kalvehage

Vandaag hopen  we via een ondiepe route een stuk af te snijden waardoor we een dag minder hoeven te varen om weer in Fynshav te komen voor het van boord gaan van de Fam J en M Oud.
We zijn nog maar net vertrokken om exact 10:00 uur of het begint een beetje te regenen en dus moet het regenjack aan en de hoed op.


Het is vandaag een kwestie van goed opletten want we gaan via een betonde maar erg ondiepe route proberen een stuk af te snijden waardoor we wat meer speling hebben om John en Marina en de kids weer op tijd in Fynshav te krijgen.
We zijn niet de enigsten want er varen jachten in dezelfde richting als wij, maar we komen er ook diverse tegen die ons tegemoet komen.
De route zou overal 2.3 meter moeten zijn maar het dieptealarm gaat bij de ingestelde diepte van 2.0 meter regelmatig af soms is het maar 1.9 m diep en raken we de grond een beetje, maar we hebben het gered en liggen nu in Kalvehave in de jachthaven waar we meteen maar even getankt hebben, er ging met elkaar 63.33 liter in en dat is 10,17 liter minder dan mijn geschat gebruik.
En kan ik het gemiddelde gebruik naar beneden aanpassen van 2.5 l/h naar 2.35 l/h dus 0.15 minder.
Vanmiddag heeft John ons nog even getraceerd op een heerlijk ijsje bij de Italiaan hier op het haventerrein en waar je buiten ijs ook Pizza's kunt krijgen, helaas heeft Aafke het eten al op staan en wanneer we later aan tafel zitten is het minstens zo goed als een pizza.
Ook bellen we om half elf nog even met Maurice die vandaag 9 jaar word en op mijn vraag wat hij allemaal heeft gekregen antwoord hij heel veel geld en daar gaat hij een Computer van kopen voor zichzelf.
We hadden vandaag geen tijd om veel foto's te maken en we laten morgen nog wel even zien waar we nu zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten