pageviews

dinsdag 11 augustus 2015

Van Ågersö naar Skælskor

Na een nacht met veel regen en zo nu en dan wat onweer worden we wakker met het zonnetje door de luiken en ramen, om halfnegen zitten we aan ons ontbijt en wanneer dat allemaal weer is opgeruimd gaan John en Marina met de jeugd nog een keer naar de speeltuin, ik zet intussen alvast wat waypoints in de iPad zodat we daar straks bij langs kunnen varen naar het plaatsje Skælskor wat op zo'n zeven mijl hier vandaan ligt.
Nadat ik mijn havenpasje weer heb verkocht in de betaalautomaat ga ik naar de kinderen zwaaien dat we weg willen en als iedereen weer aan boord is gooien we om ongeveer halftwaalf de landvasten los.
Het eerste stuk varen we op de motor want de wind komt recht van voren en iedereen is nog ergens mee bezig en dus houden we het grootzeil mooi onder de huik.
Na een uur komen we op een punt waar we op de Genua verder kunnen en gaan we met 3.5 tot 4.5 door het slingerende geultje van 3.5 meter diepte op naar Skælskor.
Het is een mooi gebied waar we doorheen varen en onderweg komen we ook nog een verdwaalde UFO tegen die voor anker ligt in een baai.


Om halftwee varen we dan het dorpje binnen en gaan we zoeken om een ligplaats, en na twee pogingen komen we voor de brug te liggen waar het een beetje stroomt, maar dat is geen enkel probleem wanneer je de boel maar goed vastlegt met een voor en een achterspring.
Op het bord op de plaats waar we nu liggen staat dat we onmiddellijk na aankomst bij het havenkantoor het liggeld moeten betalen, nou we gaan eerst maar eens boodschappen doen en het dorpje bekijken en dan gaan we wel naar het havenkantoor om te betalen, en mischien kunnen we nog wel wat dichterbij de voorzieningen hier komen want het is nu een heel eind lopen naar de W.C. en de Showers, en daar is wellicht ook een speeltuintje voor de kids.
Om kwart voor vijf komt Aafke thuis even later gevolgd door de rest van de familie, Aafke gaat met het eten bezig, maar de Fam Oud gaat mooi op een bankje onder een boom zitten want het is erg broeierig weer.
Na het eten geen toetje na, maar ijsjes die door Aafke en John worden opgehaald hier vlakbij en dit ijsje is tot nu toe de lekkerste die ik heb gehad in de vijf weken die we hier nu ongeveer zijn.
De kinderen lagen al op bed maar zijn erg onrustig en Marina en John hebben het er maar druk mee, wat een geluk dat het voor ons kleinkinderen zijn, en dat wij ons er niet meer mee hoeven te bemoeien.
Tegen twaalven gaan we naar onze kooi na nog even met elkaar de reisbestemming te hebben uitgezocht voor morgen het word Lohals een haven op Langeland op 15 mijl afstand en dus ongeveer drie uurtje's zeilen of als er weer geen wind staat moteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten