pageviews

zondag 16 augustus 2015

Fynshav Boot schoonmaken

Gisteravond had ik de boot na het vertrek van onze kinderen en kleinkinderen al helemaal met zout water via onze dompelpomp schoongespoeld en met de luiwagen erbij afgeschrobd, en daarna nog eens met een emmer met daarin een scheut shipclean nogmaals met de luiwagen schoongemaakt en vervolgens met leidingwater goed afgespoeld, en het resultaat mag er zijn, de boot is weer mooi wit.
Vanmorgen ga ik een aantal dingen repareren die onderweg kapot zijn gegaan, en ook haal ik het log er nog een keer uit en met hulp van Aafke die hem nu met de tandenborstel te lijf gaat terwijl ik mijn vlakke hand het gat onder in de boot afgesloten houdt.
Omdat we hier nog tot woensdag blijven zullen we moeten afwachten of het nu weer goed werkt.
Daarna monteer ik de handgreep bij het fornuis weer, die John onderweg opeens in zijn handen had, ik heb nu gaten geboord van 15 mm en daardoor heeft de beugel nu veel meer steun en hoop ik dat dit nu ook weer sterk genoeg is om er aan te gaan hangen met 100 kilo onder helling.
Dan is het kombuiskastje aan de beurt en dat valt reuze mee, ik hoef slechts twee koperen schroeven te vervangen met R.V.Schroeven en het zit weer gebeiteld.
Verder poets ik alle vingerafdrukken van de kleine vingertje's van T.V. radio en spiegels weg want die ukkepukken zitten natuurlijk overal aan, en dat moet ook kunnen vinden wij want ze moeten alles kunnen onderzoeken wat los en vast zit.
Aafke gaat een extra grote slag met de tûgslokker door de boot en het ziet er nu weer perfect uit.
Ook onderneem ik nog een poging om de blokkeringslijst van de TV te vinden maar zonder resultaat.
Het traphekje kan nu ook worden weggehaald zodat we er weer wat beter langs kunnen lopen zonder ergens aan te blijven hangen, wat overblijft zijn slechts vier gaatje's en die kunnen zo weer worden opgevuld als dat nodig is met kneedbaar hout in de juiste kleur, en dan zie je er geen barst meer van.
Ook de stukken carton om de kooi van de papegaai kunnen weg omdat er geen kleine vingertje's meer aan boord zijn waar per ongeluk in kan, of af kunnen worden gebeten door Karel.
Aafke had nog graag een eindje willen fietsen vandaag, maar ik had weer een jichtaanval net als vorige week, maar nu was het de grote teen van mijn rechtervoet dit in tegenstelling van vorige week toen het mijn linker grote teen was, en daardoor zie ik het niet zitten om te gaan fietsen omdat lopen erg pijnlijk is en je ook op en af moet kunnen stappen en soms ook wel eens een eindje moet lopen.
Zo'n aanval duurt meestal niet langer dan 24 uur dus proberen we het morgen maar eens weer.
We blijven hier omdat er voor  morgen en dinsdag harde oostelijke wind word verwacht van windkracht zes met kans op windkracht acht voor dit gebied, en omdat er aan het eind van de week pas gunstige wind uit het oosten gaat waaien in de Duitse bocht kunnen we beter hier nog een paar dagen blijven.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten