pageviews

donderdag 27 augustus 2015

Van onze Overnachtingsplaats naar Brunsbüttel

Als we deze morgen onze ogen open doen en uit het luik kijken zien we dat de meeste schepen vertrokken zijn, er liggen buiten ons nog twee schepen en die zijn al bezig om los te gooien.
We doen rustig aan want we zijn toch van plan om in Brunsbüttel te blijven tot een uur of acht morgenvroeg, en dus komt het niet op een uurtje aan.
Om halftien vertrekken we naar de haven voor de sluis en daar hebben we ruimte zat, want iedereen is natuurlijk vanmorgen vertrokken naar Cuxhafen of Helgoland.
We gaan eerst maar eens koffiedrinken en een broodje eten en dan gaan we om een uur of één op de fiets de omgeving verkennen.
Om tien voor een zitten we op de fiets en peddelen we naar de oude veerhaven waar ik met de Zeewolf een keer gelegen heb met Thymen Damstra en Tjeerd Kloosterman.


Als we bij de zeedijk aankomen zie ik dat er in de tussentijd behoorlijk wat veranderd is en je kunt helemaal langs de dijk fietsen, en dat doen we dan ook maar, het is net als bij ons want er lopen schapen en dus zijn er overal van die schuinstaande hekje's die weer dicht gaan als je ze loslaat.
We fietsen maar wat door, tot ik tegen Aafke zeg dat we nu wel richting Brunsbüttel moeten want anders zijn onze batterijen straks leeg, dus bij de eerste de beste afrit gaan we van de dijk af en fietsen we terug aan de andere kant van de dijk tot we in het dorp aankomen en daar boodschappen gaan halen.

Het is weer even zoeken om het winkelcentrum maar we komen er, we parkeren onze bikes en lopen de Aldi binnen en kopen natuurlijk weer veel te veel lekkere dingen zoals pruimen, een meloen en ook manderijnen en drie soorten brood.
Volgeladen stappen we weer op onze fietsen en gaan dan een ijsje halen bij de Italiaanse ijswinkel.
Het word een flinke jongen deze keer en hij is verrukkelijk lekker en de calorieën vliegen ons om de oren, maar dat zal ons een worst zijn.
Na de rekening te hebben betaald gaan we richting boot, en brengen we de boodschappen aan boord want er is bederfelijke waar bij wat in de koeling moet.
Er speelt ook een bandje op de wal, maar het zijn echte amateurs zo te horen want ze zingen zo vals als de kraaien die hier bij honderden overvliegen.
Aafke gaat er nog even naartoe, maar ik hoor ze liever van op een afstand en lees verder in mijn boek.
Met de Duitse buurman hebben we afgesproken dat we om 08:00 los willen gooien, en dat was geen enkel probleem zeiden ze.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten