pageviews

vrijdag 14 augustus 2015

Lohals naar Svendborg

Tot vier uur s'middags zijn we nog in Lohals gebleven en we hebben s'morgens een prachtige fietstocht gemaakt naar het noordelijke puntje van Langeland en zijn toen via een pad met steenslag langs de oostkant van het eiland gefietst en vanaf daar door de bossen weer naar de westkust.
Het was frisje's in het bos en Aafke heeft onderweg haar jas zelfs aangetrokken.


Nadat we teruggekomen waren om een uur of halftwee zijn John en Marina ook nog op de fiets langs dezelfde route gefietst en ook zij vonden het een mooie fietstocht.
Nadat we na hun thuiskomst hebben gegeten gooien we om vijf over vier los om naar Rodköbing te gaan, maar onderweg hebben we toch maar de steven gewend naar Svendborg, waar we nadat we onderweg bij Troënse geen plaats meer konden vinden na enig zoeken op een plaatsje naast de langskade aanmeren.
In de haven is er een jazzorkest bij de haven aan het spelen, maar dat stopt om kwart voor negenen.


Ook kwam er al een havenmeester die wel een betere ligplaats voor ons beschikbaar had, maar we vonden het wel oké om hier te liggen.
Ook legt hij uit hoe het hier werkt, nou dat weten we nog wel van de vorige keer dat we hier waren, toen moesten we als de wiede weerga vertrekken van onze ligplaats naast een Marineschip omdat er een meisje van de brug was gesprongen en het schip assistentie moest verlenen bij het zoeken.
Om halftien loop ik naar de betaalautomaat en betaal 190 kronen voor een schip van 11,99 meter
Eigenlijk had dat 240 kronen moeten zijn maar dat vind ik veel te veel voor een plek hier langs de kade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten