pageviews

zondag 20 augustus 2017

20-08-2017 Regen en verkeerde windrichting.

Vandaag alweer uitgeslapen, na een nacht achter het anker die slechts één keer onderbroken werd door het ankeralarm.
Ik eruit om te kijken wat er aan de hand is,  nou we zijn nu wel erg dicht bij het schip dat eerst schuin achter ons lag, we zijn er ongeveer een halve scheepslengte vanaf, maar waaien er nu ook weer een eind vanaf in de tijd dat ik er naar sta te kijken.
Ik kijk nog eens goed op de telefoon, en zie dat we toch nog wel min of meer op dezelfde plek liggen als toen we hier voor anker gingen.
Ik zie het nog een poosje aan, maar zie nog geen noodzaak om opnieuw te gaan ankeren, en stel het alarm weer opnieuw in.
Al snel vat ik de slaap weer, en om halftien in de morgen komen we er dan eindelijk af, Aafke kijkt naar buiten en zegt, de buurman is dag.
Nou dat is een welkome mededeling, want dan hoeven we ons daar dus geen kopzorgen meer over te maken.
Het is buiten is nu niet bepaald kortebroekenweer, en de wind zit ook nog steeds voor ons in de verkeerde hoek n.l  zzw , en dat moet eigenlijk minimaal west gaan worden en nog liever noordwest.
Gelukkig kunnen wij er niets aan veranderen, en we besluiten om maar een dagje te blijven liggen tot het voor ons gunstiger word om richting Kiel te zeilen.
We brengen de dag dan ook door met lezen, koffiedrinken, en natuurlijk zo nu en dan wat smikkelen en smullen.
Het weer is de hele dag, niks anders dan windvlagen, en hoosbuien die over ons heen denderen.
Het is nu alweer halftien, maar dan s,avonds en dus is dit min of meer een verloren dag waarbij er geen of weinig actie is hier op de ankerplaats.
De meeste andere ankeraars zijn ook vandaag blijven liggen, en er zijn voor degenen die zijn vertrokken weer andere in de plaats gekomen.
Ik heb net ons ankerlicht waarvan een veertje onder een van de batterijen afgebroken was gerepareerd, en Aafke heeft hem weer aan de giek gehangen.
De meeste jachten voeren helemaal geen licht, en dat hoeft hier eigenlijk ook niet, want er is hier geen scheepvaart, en wij liggen eigenlijk boven een ondiepte hier midden in de baai.

    Dit is de route die we morgen willen varen, van Troense naar Marstal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten