pageviews

donderdag 24 augustus 2017

24-08-2017 Van Gieselausluis naar Brunsbüttel.

Vanmorgen na een nacht waarbij ik wel zes keer de geit heb moeten verzetten, omdat het Schotse zelfgebrouwde bier blijkbaar zeikwater was inplaats van bier, komen we om kwart over negen onze kooi uit.
Eerst maar even ontbijten, en daarna de olie even controleren voor we op weg gaan naar het einde van het kanaal bij Brunsbüttel, wat nog 41 km varen is en daar doen we ongeveer 4 uur over.
We vertrekken om kwart over tien, en het is wel droog, maar bewolkt en nog erg fris om de neus, vanwege de wind die recht van voren komt.
Onderweg bekijk ik op internet de weersituatie voor vandaag en morgen, en dat blijkt toch nog niet zo mooi uit te komen zoals het er eerder deze week uitzag.
Het lijkt mij daarom beter om dan maar niet vandaag maar morgen te vertrekken, want dan is de wind 15 knopen, en vandaag nog 23 knopen zo nu en dan, en hij komt uit het westen waardoor er een wind tegen stroom situatie ontstaat met vervelende steile golven.
Het word dan morgen nog wel weer iets later met de vertrektijd, maar daar is weinig aan te doen.
We komen zonder problemen in Brunsbüttel aan om kwart over twee, en er is nog een plek vrij aan de kanaalzijde en daar varen de oceaanstomers op drie meter langs je hoofd s'nacht en dat geeft nogal wat schroef en motorlawaai wanneer zo'n ding vlak bij je langs gaat.
We hebben nog wel wat gepruts met onze lijnen voor we naar onze zin op z'n plek liggen, eerst was er nog ruimte aan onze voor en achterkant van de boot, maar niet genoeg om daar nog twee boten neer te leggen en dus verhalen we de boot een stuk naar voren, en zo blijft er nog een plek vrij voor iemand anders.

    Dit is ook een grote groene muur die voorbijschuift!.

Dan word het tijd voor een drankje, en Aafke vond waarachtig nog een Hollandia biertje in de koeling, nou die blonde rakker gaat er wel in, en hopenlijk valt hij beter dan het Schotse bier!.
Na onze versnapering gaan we naar de winkel om brood, bananen, en nog wat andere noodzakelijke dingen, we hebben besloten om geen ijsje's meer te eten voordat we in Norderney zijn, omdat ze vreselijk lekker zijn, maar niet goed voor mijn gezondheid want er zit een hoop zout in ijs namelijk.
Terug op de boot halen we Karel ook maar weer tevoorschijn, en hij fluit weer eens het hoogste lied.
Hij fluit zelfs tegen de Havenmeester wanneer die langsloopt, waarop die op zijn bouvakkersfluitje reageert alsof hij door een wesp is gestoken.


Op het kanaal varende kwamen we maar een paar keer een betrekkelijk klein schip tegen, maar er komen nu een paar door de sluis die enorm zijn, het zou natuurlijk kunnen dat ze onderweg krimpen, maar dat kan volgens mij niet waar zijn.
Het is nu bijna zes uur, en Aafke gaat pannenkoeken bakken, en daar lust ik wel een stuk of zes, zeven van maar dan plof ik ook zowat, dat krijg je met die viergranen dingen die zijn veel te machtig.
Iedereen in de haven heeft zo langzamerhand een buurman erbij gekregen, maar wij zien er zeker te haveloos uit, want ze komen niet naast ons te liggen.
Terwijl we zitten te eten, maakt er opeens iemand aan ons vast maar hij ligt er niet lang, want Herr Habenmeister stuurt hem weg, want hij heeft niet dezelfde lengte als wij.
Na het eten komt er toch nog iemand naast ons, het is de "Cormoran" een Nederlands schip, en dan komt er even later ook nog een Duitser bij aan de buitenkant, wel vervelend wanneer je er niet aan gewend bent want ze moeten allemaal over jouw schip heen naar en van de wal.
Er komen nu geen schepen meer bij, want die arriveren, en gaan weg alleen wanneer het H.W. is.

    Wij liggen bij het rode stipje stijf tegen de invaaropening van de grote schepen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten