pageviews

zaterdag 12 augustus 2017

10-08-2017 Van Sønderborg naar Mommard.

Gisteravond hadden we afgesproken om naar schleimunde te gaan, en boodschappen te gaan halen in Kappeln, en daarna s'avonds te BBQen ergens bij een strand, waar we dan van te voren ten anker zouden gaan.


We halen met de hakken over de sloot, de brug van 09:01 uur en varen de brug door, ik wachte op een groen licht, maar dat geven ze hier in Denemarken niet, na drie knipperende rode lichten gaat hij op  twee rode lichtjes staan wanneer je er door mag.
Na de brug drink ik nog een kop thee, en eet mijn laatste stuk brood nog even op, en dan hijssen we het grootzeil, na eerst het 1ste rif er uit te hebben gehaald omhoog, en gaan dan na  de Genua te hebben afgerold op koers liggen naar Schleimunde.
Helaas is de wind dusdanig zwak, dat mijlen maken er niet in zit, en word de tijd om ons doel te bereiken wel erg lang, en om nu drie uren op de motor te moeten varen word ons te gortig.
We herzien onze plannen, en gaan richting Mommark en dat ligt niet zo ver van Fynshav af, en daar zijn we ook nog nooit eerder geweest.
Het grootste deel er naar toe kunnen we zeilen, en met zo nu en dan wat hulp van de motor lukt het ons om binnen twee uren Mommark te bereiken.


Wanneer we daardan aankomen, blijkt het een klein haventje te zijn met eigenlijk maar één steiger voor gasten, en daar zou ik wel aan kunnen liggen tegen een behoorlijk stuk kleiner bootje dan die van ons, en dat doen we dus niet.
Er tegenover ligt een korte steiger en daarvan hangt het bordje op groen, en zo te zien op de kaart is het er diep genoeg voor onze boot met z'n 2.2 m diepgang.
Na ons komen er nog behoorlijk veel boten binnen, die ook nog allemaal een plekje vinden hier of daar.
Er is hier een feest gaande, en ook staat er een feesttent op het strand, het duurt dan ook geen vijf minuten na aanleggen, of de Fam:Oud is alweer de hort op richting strand, en mischien is er ook nog wel een speeltuintje voor de kinderen.
Aafke gaat met de voorbereiding van de BBQ aan de slag, maar ondekt dat we niet genoeg houtskool meer aan boord hebben, en dus moet iemand naar een naburig dorp om daar in te voorzien, want hier in Mommark is geen enkele winkel.
John gaat dus op de fiets naar het naburige dorp, om datgene op te halen wat we nog ontberen voor de BBQ.
Ik ga ondertussen het BBQtje in elkaar zetten, en dan alvast aanzetten, met de nog aanwezige hoeveelheid briketten.
Als ik bijna daarmee klaar ben, komt John er ook alweer aan op de fiets, het was vijf kilometer heen en  ook weer terug, en het was niet vlak terrein, onderweg waren er nogal wat heuvels die hij op en af moest.
Ik steek snel de nu gemonteerde BBQ aan, en na wat gewapper met de kartonnen verpakking van het apparaat, brand het al snel en kunnen de eerste worsten er alvast op.
Daarna gaat de rest van het vlees er ook op, en na nog een paar keer nieuwe briketten er op te hebben gedaan zijn we door ons vlees heen, en worden er nog wat ijsje,s opgehaald uit het hier aanwezige restaurant.
Ondertussen heb ik de havenmeester ook betaald, en het kost hier incl elektriciteit 150 Dkr.
Dat is tot nu toe de goedkoopste haven die we gehad hebben deze drie weken.
Het is nu bijna tien uur s,avonds en de kids moeten nodig naar bed, en wij hebben ook nog wel even werk om alles weer naar de boot toe te sjouwen en de boel af te wassen.
Om 23:00 uur is het meeste weer aan kant, en John en Marina gaan nog even bij de nog nasmeulende BBQ zitten in de luwte van de havenschutting.


De wind is wat gedraaid, en er loopt een vervelende deining de havenmond binnen, want met deze windrichting waait het regelrecht tussen de pieren door, en daardoor zou het wel eens een onrustige nacht kunnen worden.
Als John even later nog even naar de boot komt, is het net of hij zelf ook gerookt is zo stinkt hij naar rook.
Aafke en ik drinken nog een rood wijntje op de goede afloop van deze drie weken vakantie houden met z'n allen, en vooral met de drie kinderen, die zich aan boord ook prima hebben vermaakt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten