pageviews

zondag 6 augustus 2017

31-07-2017 Vanaf Ankerplaats naar Gamle Havn Mittelfart.

Vanmorgen ben ik de laatste die uit z'n kooi komt, ik heb geslapen als een marmot in een marmottenheuvel hier op deze stille ankerplaats.
Na ons ontbijt te hebben verorberd, wat deze keer behalve brood ook uit een kom melk met corn flakes bestaat, gaan we anker op.
Het gaat niet helemaal goed met anker op gaan, omdat het voor John en Marina weer de eerste keer is na een aantal jaren, hebben ze het niet zo gauw in de gaten wat er gebeurt.
Toen gebeurde het namelijk ook wel eens een keer dat de ketting zichzef bij het ophalen zodanig opstapelde onder de ankerlier dat die klem kwam te zitten onder het nestwiel, en dan moet er een hamer aan te pas komen om de schalmen er weer tussenuit te slaan.
Nadat ik de ketting met de hamer een flinke klap heb gegeven is het weer klaar, 
Ik vaar ondertussen achteruit waarbij het anker uitbreekt, en dan is het anker los, en kan John de ketting en anker met de lier verder naar boven halen. en varen we weg richting Mittelfart.
Onderweg doen we nog een poging om te vissen, maar dat lukt niet want er staat hier veel te veel stroming, en dus moet je de boot met de stroom mee laten drijven om een vis te verschalken.
Jammer voor ons staat de stroom tegen, en we doen er dan ook twee uren over voor we vastmaken aan een vissersboot in de Gamle Havn van Mittelfart.
Het is dus nu 13:00 uur en John en Marina gaan met de meiden op stap naar de Aldi om boodschappen, en ook willen ze met de meiden naar een speeltuin toe hier in het stadje.
Ik ga eerst één van onze springen wat inkorten, want er zaten een paar slechte plekken in deze al erg oude lijnen.
Dan ga ik alle afval wegbrengen naar het afvaleiland hier op de kade, en kijk gellijk even bij de toiletten en douche's of er hier mischien ook wasmachine's zijn waar we de was vanmiddag kunnen doen, maar helaas geen wasmachine's te bekennen, en dus stellen we dat uit naar morgen wanneer we na Bogense gaan.
Ik maak van deze gelegenheid gebruik om te douchen, en die werken hier prima, na terugkomst op de boot eten we een hapje van wat er zoal aan eetwaren aan boord is.
Het weer is prachtig, maar de lucht dreigt constant met zwarte wolken, maar gelukkig komt er niks uit en waait het allemaal langs ons heen.
De kleine jongen, slaapt waarachtig tot vier uur door, en ook speelt hij later mooi in de salon achter het traphekje met zijn tractor , blokken en diverse elektronische muziek apparaten.
Aafke stort zich nog even op het te pas maken van het zwemvest van Ariane, en Silvan is steeds in de weer om haar daar mee te helpen, ik probeer hem wat af te leiden, maar hij is niet bij haar weg te slaan.
Het is nu onderhand al halfzes geweest, en er is nog geen John en Marina met girls te zien, hopenlijk zijn ze wat vroeger dan gisteren toen ze met de dingy wegwaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten